Mainos

Maavoimissa alkaa suuruudistus

Tarkoituksena on yhtenäistää Maavoimat puolustushaaraksi ilma- ja merivoimien tapaan sekä säästää henkilötyövuosissa.

Puolustusvoimissa tapahtuu vuodenvaihteessa suurin rakennemuutos sotien jälkeen.

Maavoimien esikunta aloittaa toimintansa Mikkelissä. Sotilasläänien esikuntien lukumäärä vähenee kahdestatoista seitsemään ja vanhat maanpuolustusalueet lakkautetaan. Vastuu siirtyy neljälle operatiiviselle ja kolmelle alueelliselle sotilasläänille.

- Nämä neljä operatiivista sotilaslääniä vastaavat alueensa puolustamisesta maavoimien komentajan johtamana. Alueelliset sotilasläänit ovat alisteisia operatiivisille sotilaslääneille. Niiden henkilömäärä on puolta pienempi kuin operatiivisilla sotilaslääneillä. Niiden päävastuu on sen maakunnan puolustaminen, jossa ne sijaitsevat ja asevelvollisuusasioiden hoito, kuvailee everstiluutnantti Markku Myllykangas Maavoimien esikunnasta.

Puolustuspoliittiseen selontekoon ja valtion tuottavuusohjelmaan nojaavan jättiuudistuksen tarkoitus on muokata Maavoimista yhtenäinen puolustushaara meri- ja ilmavoimien tapaan. Samalla säästetään henkilötyövuosissa.

Asevelvollisille uudistus näkyy muun muassa uusien palvelupisteiden perustamisena.

Vuodenvaihteessa aloittavaan Maavoimien esikuntaan on siirtynyt väkeä pääkaupunkiseudulta. Myös palvelusasioiden siirtämisellä aluetoimistoihin on vaikutusta.

- On toki muutamia aluetoimistoja, joihin ihmiset joutuvat fyysisesti siirtymään paikkakunnalta toiselle. Pääosaan aluetoimistoja henkilöstö siirtyy kuitenkin vain uuden organisaation kyltin alle, Myllykangas kertoo.

Maavoimien esiinmarssia juhlitaan Mikkelissä ensi torstaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.