Mainos

Maavoimien joukkoja Afganistaniin

Yhdysvallat on lähettänyt Etelä-Afganistaniin Kandaharin alueelle tuhat merijalkaväen sotilasta. Kandahar on Talebanien viimeinen tukikohta, ja alueella on käyty kiivaita taisteluita koko päivän. Pohjois-Afganistanissa Pohjoinen liitto on vallannut Talebaneilta Kunduzin kaupungin, jossa taistelut ovat nyt täysin loppuneet.

Viime yön aikana tuhat amerikkalaista, raskaasti aseistettua merijalkaväen sotilasta on siirtynyt Afganistanin eteläosaan, aivan Kandaharin kaupungin tuntumaan. Joukot eivät sotilaslähteiden mukaan ole kohdanneet vastarintaa, he ovat ottaneet haltuunsa mm. paikallisen lentokentän.

- Vahvistan, että olemme aloittaneet sotilasoperaation Kandaharin alueella, Kenton Keith, maajoukkojen tiedottaja, toteaa. - Olemme siirtäneet alueelle noin tuhat merijalkaväen sotilasta.

Amerikkalaissotilaita on tulossa lisää ainakin 500. Myös brittijoukot ovat hälytysvalmiudessa.

Taleban taistelee yhä, vaikka joukot harvenevat

Taleban-liike puolestaan vakuuttaa hallitsevansa Kandaharia edelleen ja taistelevansa viimeiseen mieheen. Myös mullah Omarin kerrotaan olevan yhä kaupungissa ja komentavan joukkojaan.

Sen sijaan Kunduzin kaupungissa taistelut ovat päättyneet. Lähes kaikki kaupungissa olleet Taleban-sotilaat ovat antautuneet Pohjoiselle liiton joukoille.

Pohjoisen liiton ulkoministerin Abdullah Abdullahin mukaan lähipäivät tulevat olemaan ratkaisevia. Hän sanoo olevansa varma, että Talebanin tarina on tulossa tiensä päähän.

Amerikkalaissotilaat ovat nyt tosipaikan edessä. Esimakua he saivat eilen vankilakapinassa, jossa ainakin 400 vangittua Taleban-sotilasta menehtyi, kun amerikkalaishävittäjät moukaroivat vankilaa usean tunnin ajan taltuttaakseen kapinan. Kahakassa loukkaantui myös viisi amerikkalaissotilasta.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 26.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.