Mainos

Maatiloilta tai rehusta ei löytynyt salmonellaa

Elintarvikevirasto Evira kertoo, että uusia salmonellatapauksia ei ole tähän mennessä löydetty sen enempää maatiloilta kuin Rehuraision rehutehtaaltakaan.

Edelleen ainoastaan kahdelta munatilalta on löytynyt salmonellaa, jolla on yhteys Rehuraision rehuihin. Tutkittavana on parikymmentä lanta- ja pölynäytettä, joista tulokset pitäisi tulla huomenna, kertoo yksikönjohtaja Sinikka Pelkonen Elintarviketurvallisuusvirastosta Evirasta.

Pelkonen toivoo, että näytteitä saataisiin tiloilta mahdollisimman ripeään tahtiin.

- Tehtaalla on otettu parisataa näytettä ja kaikki ovat olleet puhtaita, toteaa kehitysjohtaja Pekka Heikkilä Rehuraisiosta.

Hän pitää erittäin epätodennäköisenä, että saastunutta rehua olisi voinut päästä vientiin, sillä myös kaikki vientirehueristä otetut näytteet ovat tähän mennessä olleet puhtaita.

Kokonaan puhdistettu tehdas on määrä saada käyttöön jo tänä iltana, ja toimitukset tiloille voidaan aloittaa maanantaiaamuna.

- Uudet rehut ovat nyt niin hyvin syynättyjä, että riskejä ei pitäisi olla. Myös kaikki kuljetuskalustot on tällä välin puhdistettu, sanoo Heikkilä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.