Mainos

Maatiloille lisää tukea eläinten hyvinvoinnista

-

Ensi vuonna sika- ja nautatilat voivat hakea uutta tukea, jos ne sitoutuvat parantamaan eläinten hyvinvointia tilallaan ja säännöllisiin eläinlääkärin tarkastuksiin.

Ensi vuonna sika- ja nautatilat voivat hakea uutta tukea. Tukea saa, jos sitoutuu nykymääräyksiä tiukempiin toimiin.

Eläinten määrästä riippuen tila voi saada enintään 5000 euroa vuodessa, mikäli se sitoutuu parantamaan eläinten hyvinvointia tilallaan. Sopimuksessa tila sitoutuu myös säännöllisiin eläinlääkärin tarkastuksiin.

Maa- ja metsätalousministeriössä uskotaan että tukea tullaan hakemaan runsaasti. Tukea on kaudelle 2007-2013 luvassa yhteensä 94 miljoonaa euroa, siitä EU rahoittaa 28 prosenttia ja Suomi loput.

Anttila: Viljelijöille lisää koulutusta

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) uskoo, että viljelijöiden tietämyksen parantaminen eläinsuojeluun liittyvistä säännöksistä voi vaatia lisää koulutusta.

Anttilan mukaan puutteita tiedonkulussa saattaa liittyä viljelijöiden tukihakemuksiin. Mikäli niiden liitteissä ei tarkasti kerrota, miten eläinsuojeluun liittyviä säädöksiä pitää noudattaa, viljelijä ei tätä tietoa riittävän tarkasti aina saa.

Eviran tutkimusten perusteella päätetään jatkotoimista

On mahdollista että valvontatoimet tiloilla tehostuvat. Oikeutta eläimille- järjestön antamien tietojen perusteella tehtävä tarkastukset jatkuvat edelleen.

Elintarvikevirasto Eviralla ei nykyisellään ole oikeutta tehdä itsenäisesti tarkastuksia. Tämä saattaa tulevaisuudessa olla mahdollista, sanoo ministeri Anttila.

Hän ei halua tässä vaiheessa kommentoida Oikeutta eläimille- järjestön julkaisemaa materiaalia, koska Eviran tarkastukset ovat vielä kesken. Hän kuitenkin toteaa, että tuotantomenetelmät pitää ottaa huomioon, kun eläinten olosuhteita tiloilla arvioidaan.

Tehoon pyrkivät menetelmät vaikuttavat myös siihen, millaisissa tiloissa ja olosuhteissa eläimet tiloilla ovat. Anttila kuitenkin korostaa, ettei eläinten hyvinvointia pidä unohtaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.