Mainos

Maatiloille 150 miljoonaa lisää

Valtiovalta ja tuottajajärjestöt ovat päässeet sopuun lisäbudjettiin sisältyvän kansallisen tuen lisärahan jakamisesta. Ratkaisu painottuu maidon ja naudanlihan tuotantoon.

Maa- ja metsätalousministeriöstä kerrottiin, että yhteinen näkemys löytyi torstaina ja yksityiskohdistakin sovittiin perjantaina. Lisäbudjetissa kansallisen tuen määrärahaa ehdotetaan korotettavaksi 100 miljoonaa markkaa. Lisäksi tälle vuodelle myönnetyn valtuuden kautta tukitasoja voidaan korottaa 50 miljoonaa.

Runsas kaksi kolmannesta lisämäärärahasta eli noin 103 miljoonaa kohdennetaan maidontuotannolle. Naudanlihan tuotannolle ja lammastaloudelle ratkaisu tuo lisätukea mm. nurmituen korotuksena yhteensä runsaat 13 miljoonaa. Sikatalous saa 15 miljoonaa ja puutarhatalous 12 miljoonaa. Sokerijuurikkaan ja tärkkelysperunan tuotantotukiin esitetään yhteensä 6,5 miljoonan korotuksia.

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä (sit.) piti tukikorotusten painottumista maidon ja naudanlihan tuotantoon oikeansuuntaisena.

Ruotsinkielinen tuottajajärjestö SLC piti Ahvenanmaan ja AB-alueen saariston nurmituen korotusta riittämättömänä sekä jätti ratkaisuun eriävän mielipiteensä. Hemilän mukaan asia korjataan hallituksen päätöksissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.