Mainos

Maatalouspaketti hallitukseen syyskuun puolivälin jälkeen

Päätöksiä kansallisen maataloustuen leikkaamisesta ja eteläisen Suomen maatalouden erityistuen jaosta on luvassa syyskuun loppupuolella.

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän (sit.) mukaan esitys 750 miljoonan markan säästön kohdistamisesta tullee talouspoliittiseen ministerivaliokuntaan kuun puolivälin jälkeen. Samassa yhteydessä hallitus pyrkii Hemilän mukaan päättämään eteläisen Suomen maatalouden erityistuen jaosta, maitokiintiöistä sekä pohjoisen tukialueen tukeen tarvittavista täsmennyksistä.

Maa- ja metsätalousministeriö ja tuottajat ovat viime aikoina neuvotelleet muun muassa hallituksen sopiman 750 miljoonan tukileikkauksen kohdistamisesta. Ongelmana on, miten leikkaus kohdistetaan eteläisen erityistuen, ns. vakavien vaikeuksien tuen ja pohjoisen tuen kesken.

Maatalouden kansalliseen tukeen on ensi vuonna käytettävissä leikkauksen jälkeen kaikkiaan 3,9 miljardia markkaa. Eteläisen Suomen maatalouden erityistuen jakotapaa eri tuotantosuuntien ja tuotteiden kesken on valmisteltu sen jälkeen kun EU:n komissio antoi heinäkuun lopulla luvan tuen maksamiseen.

Avoinna ovat muun muassa investointituen ehdot. Vakavien vaikeuksien tukea pitäisi ryhtyä maksamaan ensi vuoden alusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.