Mainos

Maatalousministeri: Ruotsin BSE-riski pieni

Ruotsin maatalousministeri ei usko, että maassa olisi BSE:tä.

Hullun lehmän tauti todetaan aivo-selkäydinnäytteestä

Ruotsin maatalousministerin Margareta Winbergin mukaan todennäköisyys siihen, että Ruotsissa olisi BSE:tä, on edelleen pieni. Hullun lehmän taudista epäilty eläin on vain 28 kuukauden ikäinen, ja vain kerran aikaisemmin BSE:tä on EU:n alueelta löytynyt näin nuoresta eläimestä.

-Korostan, että en ole koskaan luvannut että Ruotsi olisi puhdas BSE:stä. Emme voi antaa takuita sellaisesta, Winberg sanoi. Hän lisäsi kuitenkin, että maassa on jatkettu kaikkia niitä toimia, mitä asian hyväksi on voitu tehdä. Maatalousministeri muistutti myös, että Ruotsi ei ole vuodesta 1986 sallinut eläinraadoista tehdyn liha-luujauhon käyttöä eläinten rehussa.

Mahdollinen BSE-tautitapaus löytyi eteläruotsalaiselta maatilalta, joka määrättiin eristettäväksi eilisiltana. Kaikki tilalta toimitettu naudanliha vedetään pois kaupoista. Kyseinen lypsylehmä teurastettiin selkävaivojen takia maanantaina. Koepala lähetetään Britanniaan tutkittavaksi, ja tulos selviää muutamassa viikossa.

-Todennäköisesti kyseessä on väärä hälytys, sanoi Leif Danneberg maatalousviraston eläinosastolta. Hän kuitenkin lisäsi, että toistaiseksi toimitaan samalla tavalla kuin jos kyseessä olisi todellinen BSE-tapaus.

Ruotsissa on aiemminkin löydetty epäilyttäviä BSE-tautitapauksia, mutta tarkemmissa tutkimuksissa ne ovat osoittautuneet perusteettomiksi.
(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.