Mainos

"Maatalouden tukirahoista tullut kirosana kaupunkilaisille"

SDP:n eurovaaliehdokas Pilvi Torsti haluaisi korvata perinteistä maataloutta osittain esimerkiksi turismiin nojaavilla elinkeinoilla.

- Monelle kaupunkilaiselle maatalouspolitiikasta ja rahatuista on tullut kirosana. Ja monelle maanviljelijälle kirosanaksi on tullut EU ja sen byrokratia, Torsti kuvailee MTV:n netin Vaaliväittelyssä.

Hän ei pidä järkevänä, että verovaroilla rahoitetaan ruuan tuotantoa joka paikassa.

- Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä enemmän pitää ihmisiä kannustaa muunlaiseen yritystoimintaan.

Torsti haluaa pitää maaseudut elinvoimaisina, mutta hänen mielestään maatalouspolitiikasta pitäisi päästä kohti EU:n yhteistä maaseutupolitiikkaa.

Takkula: Rahojen kierrättäminen Brysselin kautta lopetettava

Vaaliväittelyn vastapuolen, keskustan eurovaaliehdokkaan Hannu Takkulan mielestä suomalaista ruuan tuotantoa pitää puolustaa, vaikka se aiheuttaisikin kustannuksia. Hänen mielestään suomalaiset maanviljelijät ovat kärsineet rajusti Suomen EU-jäsenyydestä.

Europarlamentissa vuodesta 2004 istunut Takkula arvioi, että EU ei ymmärrä tarpeeksi hyvin Suomen pohjoisia olosuhteita.

- Maakunnat ja maaseutu tyhjenevät uhkaavasti. Suomalainen puhdas ja eettisesti korkealaatuinen ruuantuotanto on joutunut uhatuksi ja ahdinkoon, Takkula kirjoittaa.

Takkulan mielestä unionin päätöksentekoa ja varainkäyttöä pitäisi hajauttaa takaisin jäsenmaille. Hän haluaisi, että Suomi saisi itse suunnata alue- ja maatalouspolitiikkaan käytettävät varat parhaaksi katsomiinsa tarkoituksiin.

- Meidän omia rahojamme kierrätetään Brysselin kautta Suomeen raskaan hallinnollisen koneiston valvomina ja ohjaamina, Takkula muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.