Mainos

Maastopalot vaatineet kuolonuhrin Turkissa - suomalaisturistit turvassa

Turkin etelärannikolla riehuvat maastopalot ovat vaatineet ainakin yhden kuolonuhrin. Lisäksi yksi ihminen on ilmoitettu kadonneeksi.

Tuli on tuhonnut 4 000 hehtaarin alueen lomailijoiden suosimassa Antalyassa, kertoo uutistoimisto Anatolia. Sammutustöissä palokuntien apuna on ollut toistakymmentä lentokonetta ja helikopteria.

Kuusi kylää on evakuoitu palojen takia. Kymmeniä ihmisiä on jäänyt kodittomiksi, sillä tuli on tuhonnut rakennuksia neljässä kylässä. Turkin ympäristöministerin Veysel Eroglun mukaan Karatasin kylässä on palanut noin 60 taloa.

Aurinkomatkojen toimitusjohtajan Jukka Salaman mukaan suomalaisturisteilla ei ole hätää.

- Lähimmät turistikohteet, joissa on matkailijoita, ovat Side ja Belek. Paloalue sijaitsee noin 20 km päässä niistä, mutta tilanne on jo hallinnassa. Eli suomalaisilla ei ole mitään vaaraa eikä ole myöskään mitään tarvetta siirtää asiakkaita pois näiltä alueilta. Suurin osa tämän alueen asiakkaista on Alanyan lomakylässä, mutta sekin on 130 km päässä maastopaloalueesta.

Turkin ympäristöministerin mukaan palojen uskotaan saaneen alkunsa vaurioituneesta linjasta sähkönsiirtoverkostossa, mutta tutkimukset palojen syttymissyystä jatkuvat.

Viime päivien aikana Turkissa on riehunut 16 maastopaloa. Metsäalueista vastaavan viraston edustaja arvioi, että maastopalot ovat Antalyan lähihistorian laajimmat. Palot saatiin hallintaan tämän päivän aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.