Mainos

Maastopalot riivaavat edelleen eteläistä Eurooppaa

Etelä-Euroopassa riehuvat maastopalot, kun taas Britanniassa korjataan hiljalleen hellittäneiden tulvien jälkiä.

Maastopalot riivaavat edelleen eteläistä Eurooppaa, missä palomiehet apujoukkoineen kamppailevat helteessä yötäpäivää useassa maassa.

Kreikka odotti apua Venäjältä, josta oli luvassa sammutuskone. Armeija on komennettu avuksi sammutustöihin paloissa, joista laajin riehui Akaian seudulla Peloponnesoksen niemimaalla. Sata rakennusta on tuhoutunut ja kolme vanhusta saanut surmansa tiistaina syttyneissä paloissa.

Bulgarian viranomaiset kertoivat tulen tuhonneen tällä viikolla 23 000 hehtaaria pelto- ja metsämaata. Sammutustöihin oli paikoin komennettu avuksi vankeja.

Makedonia sai naapurimailta avuksi ilmakalustoa 20 maastopalon sammuttamiseen. Serbiassa venäläinen sammutuskone oli palokunnan, armeijan ja poliisin apuna. Tulessa oli 120 00 hehtaaria.

Britanniassa lasketaan tulvatuhoja

Britanniassa kruununprinssi Charles kierteli tulvien koettelemilla alueilla, joille ennustetaan paikoin rankkasateita viikonvaihteeksikin. Rankkasateiden tauottua tulvat olivat hellittäneet tänään monin paikoin.

Severn- ja Thames-jokien tulvien jäljiltä ympäristöministeriön mukaan arviolta 15 000 rakennusta on kärsinyt vaurioita ja sadattuhannet asukkaat ovat vailla sähköä ja puhdasta vettä. Gloucestershiressä puhdasta vettä vailla on 340 000 ihmistä.

- kolme kertaa enemmän kuin maan armeijassa on sotilaita, sanoi prikaatinkenraali Jolyon Jackson.

- Tämä on valtava logistinen ongelma, Jackson huomautti. Poliisi tutki hätäavuksi toimitettuihin vesitankkeihin kohdistunutta ilkivaltaa, kun yhdestä tankista tavattiin virtsaa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja