Mainos

Maastopalot koettelevat Meksikoa

Ennätysmäinen lämpöaalto ja sen aiheuttamat maastopalot koettelevat Meksikoa. Paloalueilta nouseva savu on kohottanut hengitysilman saastepitoisuudet vaarallisen suuriksi aina Teksasissa asti.

Liekit ovat kärventäneet arviolta 240 tuhatta hehtaaria Meksikon rutikuivia metsiä ja preerioita. Epätoivoiselta tuntuva taistelu tulta vastaan on vaatinut 40 sammutustyöntekijän hengen. Palot ovat aiheuttaneet paikallisia kuoliniskuja myös elämän biologiselle monimuotoisuudelle: tuli on tuhonnut sademetsiä, joissa yhdellä ainoalla hehtaarilla saattaa kasvaa 500 eri puulajia. Savu kirveltää kaupunkilaistenkin keuhkoja. Mexico Cityssä mitattiin eilen kaikkien aikojen korkeimmat hengitysilman saastepitoisuudet.

Etelätuulet ovat kuljettaneet savua Yhdysvaltojenkin puolelle. Viranomaiset ovat varoittaneet miljoonia teksasilaisia savujen synnyttämästä terveysriskistä. Satakunta kilometriä Mexico Cityn koillispuolella tutkijat ovat ällistelleet maaperää, joka kirjaimellisesti kuplii kuumuudesta. Poikkeuksellinen kuivuus ja kuumuus ovat kaiken muun ohella aiheuttaneet vesipulan ja estäneet viljelijöitä kylvämästä peltojaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.