Mainos

Maastopaloa paennut jo yli tuhat ruotsalaista

Ruotsissa Västmanlandin maakunnassa riehuvan maastopalon tieltä oli paennut tänä ilta mennessä jo yli tuhat ihmistä. Pelastusviranomaisten mukaan useita kyliä on jouduttu evakuoimaan.  

Tänään viidettä päivää valtoimenaan riehuneessa palossa on palanut jo yli 10 000 hehtaaria maastoa. Merkkejä siitä, että palo saataisiin hallintaan ei ole. Pelastusviranomaisten mukaan myös voimakas tuuli on vaikeuttanut sammutustöitä huomattavasti.  

Palossa ei tiettävästi ole vielä loukkaantunut kukaan. Yhdeksän ihmistä jouduttiin kuitenkin pelastamaan palon keskeltä helikopterilla.   

Paloa on ollut sammuttamassa 13 helikopteria ja suuri joukko vapaaehtoisia. Apuun pyydettiin myös kaksi italialaista lentokonetta, jotka on suunniteltu erityisesti veden pudottamiseen laajalle alueelle.   

Palo on suurin alueella yli 40 vuoteen. Pelastusviranomaiset arvioivatkin, että sammutustyöt kestävät koko elokuun.   

"Ei tietoa, onko alueella suomalaisia"  

Suomen ulkoministeriön mukaan ei ole tietoa siitä, onko alueella suomalaisia.    

- Ruotsissa asuu pysyvästi yli 100 000 suomalaista, johon ei lasketa niitä, joilla on kaksoiskansalaisuus. Vakituisesti Ruotsissa asuvat ottavat hätätilanteissa yhteyttä paikallisiin viranomaisiin, ministeriöstä kerrotaan.  

Ulkoministeriöön ei ole tullut omaistiedusteluja. Ulkoministeriöön on tehty 22 matkustusilmoitusta Ruotsiin, mutta ministeriöstä sanotaan, että todellisuudessa luku on paljon suurempi.  

Ilmatieteen laitos kertoi viikonloppuna, että Ahvenmaalle sekä maan lounais- ja länsirannikolle on kulkeutunut jonkun verran savua Ruotsista, mutta se ei ole vaikuttanut ilmanlaatuun. Tuuli on myös kääntynyt siten, että savuja ei pitäisi kulkeutua Suomeen lähipäivinä, laitos arvioi lauantaina.   

Rajavartiolaitoksen mukaan Ruotsin palo ei ole näkynyt rajalla muutamia savuhavaintoja lukuun ottamatta.  

Ruotsissa syttyy vuosittain 3 000 - 4 000 maastopaloa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.