Maastohiihdon supertähti sai kuulla äidiltään hämmentävän ehdotuksen valtaisan MM-menestyksen jälkeen: "Tarkoitin sitä todella"

20-vuotias Frida Karlsson nousi Seefeldin MM-kisoissa maastohiihdon supertähdeksi, kun saaliina oli uran kolme ensimmäistä arvokisamitalia aikuisten tasolla. NRK kertoo Karlssonin äidin hämmentävästä ehdotuksesta mitalisateen jälkeen.

Karlsson sai Seefeldissä kultaa viestissä, hopeaa 10 kilometrillä ja pronssia 30 kilometrillä. Karlssonin äiti Mia otti tyttärensä managerin roolin menestyksen jälkeen.

– Viimeinen asia, jonka sanoin Fridalle ennen MM-kisoja oli se, että se voi mennä hyvin, näet ja opit, mutta silti tulet pärjäämään, mitä ikinä elämässäsi teet. Voit tehdä mitä vain haluat, Mia kertoo.

Odotukset vaihtuivat kolmeen MM-mitaliin. Karlssonista tuli hetkessä suuri tähti. Äiti-Mia antoi menestyksen jälkeen oudolta kuulostavan ehdotuksen tyttärelleen.

– MM-kisojen jälkeen sanoin hänelle, että ehkä sinun tulisi lopettaa tämä ja kokeilla jotain uutta. Tarkoitin sitä todella. Kaikilla on tavoitteensa. Se voi olla mitalien saavuttaminen. Nyt hän on tehnyt sitä juniorista saakka. Onko vielä jotain, mitä hän voisi saavuttaa, Mia sanoo.

– Et ole oikein fiksu äiti. Minulla on vielä paljon tehtävää, Mia kertoo Fridan vastanneen tuolloin.

Karlsson voitti samana vuonna Lahdessa käydyissä nuorten MM-kisoissa kaksi kultaa ja yhden pronssin. 

Lue myös:

    Uusimmat