Mainos

KUVAT: Maasto roihusi jo toista päivää ympäri Suomen


Maastopaloja on syttynyt tänäänkin taajaan eri puolilla Suomea.

Pelastuslaitoksella on riittänyt työtä yli 25 maastopalossa. Syttymissyyksi epäillään monessa tapauksessa salamaniskua.

Etelä-Savossa Heinävedellä sammutetaan laajaa metsäpaloa, joka leviää latvapalona lähellä Koloveden kansallispuistoa. Vaikeakulkuisessa maastossa salamasta syttynyttä tulta taltuttaa yli 20 pelastuslaitosten yksikköä sekä helikopteri.

Pohjoisempana Kuopiossa roihunneet palot on päivystävän palomestarin mukaan puolestaan saatu hallintaan.

Etelä-Karjalassa Savitaipaleella roihusi suuri turvesuopalo, joka on saatu rajattua ja sammutettua. Palo syttyi todennäköisesti työkoneen kipinästä.

Satakunnassa on ollut useita maastopaloja ukkosrintaman jäljiltä. Eniten niitä oli maakunnan eteläosassa ja myöhemmin myös Keski-Satakunnassa. Esimerkiksi Eurassa on saatu hallintaan suuri maastopalo. 

Oulun Isokankaalla on palanut noin kymmenen hehtaaria metsää. Palo on nyt saatu sammumaan. Pelastuslaitoksen mukaan syttymissyystä ei ole vielä tietoa, mutta alueelta on etsitty nuotiota.

Pienempiä maastopaloja on syttynyt etenkin Oulun korkeudella Utajärvellä ja Puolangalla, hieman etelämpänä Raahessa ja Haapajärvellä sekä pohjoisempana Keminmaassa, Posiolla, Rovaniemellä ja Ylitorniolla.

Pääkaupunkiseudulla Espoossa Finnoontien kohdalla roihusi maastopalo, joka oli iltapäivällä pelastuslaitoksen hallinnassa. Palopaikan läheltä on löytynyt Metro-lehden mukaan nuotion jäljet. Myös Espoossa Keskuspuistossa paloi metsää noin kolmen hehtaarin alueelta. Helsingin Vuosaaressa paloi alkuillasta keskisuuri maastopalo.

Maastoa on palanut myös Porvoossa sekä Pohjois-Karjalan Juuassa, missä on roihunnut kaksi eri hehtaarin kokoista paloa.

Maasto roihusi monin paikoin jo eilisen helteisessä säässä, ja pelastuslaitos sammutti ainakin 15 paloa. Lappeenrannassa sammutettiin illalla palorypäs. Eilisen erikoisin palo syttyi Varsinais-Suomen Pöytyällä, missä pieni ala maastoa syttyi tuleen puolustusvoimien ammunnoissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa lähes koko maassa lukuun ottamatta pohjoisinta Suomea.

Pelastuslaitoksesta muistutetaan, että kovalla helteellä luontoon ei saa heittää edes tupakantumppeja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.