Maaseudun Tulevaisuus: Huumori kestää kopiolehden

Eri puolilla Suomea jaetaan tänään Maaseudun Tulvaisuus -lehteä, joka muistuttaa ilmiasultaan Maaseudun Tulevaisuutta.

Kyseessä on eläinsuojeluliitto Animalian ja Lens Politica -festivaalin julkaisu, joka visioi vuoden 2025 uutisia. Otsikot kertovat mm. kettutarhauksen ja eläinkokeiden lopettamisesta ja siitä, että Suomi on pian lähes hiilineutraali.

Maaseudun Tulevaisuuden toimituksessa kopiolehteen suhtaudutaan rauhallisesti.

- Animalian tempaus on poikkeuksellinen. Tiettävästi ensimmäisen kerran Suomessa jäljitellään sanomalehteä. Emme me tähän kuitenkaan kovin vakavasti suhtaudu, kyllä toimituksen ja lukijoiden huumorintaju riittää, vakuuttaa toimituspäällikkö Jussi Martikainen.

- Voi todeta, että Animalian perinteisiin tempauksiin verrattuna tämä on piristävä poikkeus. Ja onhan tämä jonkin näköinen tunnustuskin meidän lehdellemme, Martikainen sanoo.

Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara kertoo, että lehteä on jaettu ja jaetaan tänään Helsingissä, Kirkkonummella, Tampereella ja Oulussa.

- Halusimme kehitellä uudenlaisen tavan kertoa siitä, miten mielestämme eläinten kohtelua pitäisi muuttaa. Lehteen on suhtauduttu yllättävän positiivisesti, ja annoin tänään Maaseudun Tulevaisuudellekin haastattelun. Sieltä kehuttiin lehteä hyvin tehdyksi, Tuomivaara iloitsee.

- Toivoimmekin kovasti, että lehti suhtautuisi tempaukseen huumorilla. Pääkohteenamme ei ollut kiukustuttaa lehteä tai maataloustuottajia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja