Mainos

Maaseudun tieverkko rappeutumassa

Tieverkon rappeutuminen uhkaa maaseutua. Varsinkin alemman luokan tiet huononevat sellaista vauhtia, että se vaarantaa jo esimerkiksi teollisuuden puunhankinnan. Lähivuosina joudutaan jopa muuttamaan öljysorateitä sorateiksi ja kelirikkoteiden määrä kasvaa nopeasti.

Maassamme käytetään tienpitoon neljä miljardia markkaa vuodessa. Raha riittää vain päätieverkon ylläpitoon, sivuteille ei rahaa juuri heru. Tilanne näkyy selvimmin kestopäällystetyillä alemman luokan teillä, joita ei voida korjata eikä kunnostaa, uusien teiden rakentamisesta puhumattakaan. Koko maassa näitä huonokuntoisia teitä on jo runsaat kuusi tuhatta kilometriä ja määrä kasvaa joka vuosi.

Jos teiden korjaus lyödään täysin laimin, on muutaman vuoden kuluttua käsissä jo todella suuren luokan ongelma. Tiejohtaja Matti Tuiremo Savo-Karjalan tiepiiristä ei usko, että rahaa olisi tulossa ajoissa. -Kun muutama vuosi tällä tavalla eletään, niin tilanne tietysti kärjistyy ja joudumme tekemään raskaampia töitä sitten isommassa mitassa. On vaikeaa uskoa, että kovin paljon tienpidon rahoitus lisääntyisi, mutta jostakin se joudutaan ottamaan ja pelkään, että se on pois vähemmän liikennöidyiltä teiltä, arvelee Tiejohtaja Tuiremo.

Sivuteitä tarvitaan syrjäseudulla myös siellä asuvien käyttöön. On turha haaveilla maaseudun asuttuna säilyttämisestä, jos maantiet muuttuvat kinttupoluiksi.
MTV3, ESA MÄKINEN, KUOPIO

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.