Mainos

Maaseudulle syntynyt tuhansia työpaikkoja kehittämisohjelmilla

Ohjelmien avulla on syntynyt maalle yli 12 000 työpaikkaa ja yli 4000 uutta yritystä.

Maaseudun kehittämisohjelmilla on luotu viime vuosina tuhansia uusia työpaikkoja ja yrityksiä. Etenkin naisille on pystytty tarjoamaan työpaikkoja kehittämisohjelmien avulla.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan ohjelmien puitteissa toteutettiin vuosina 2000-2005 yli 22 000 hanketta. Niiden avulla on syntynyt yli 12 000 työpaikkaa ja yli 4000 uutta yritystä.

Etelä- ja Länsi-Suomen sekä Itä- ja Pohjois-Suomen alueohjelmien hankkeissa syntyneistä työpaikoista lähes puolet on naistyöpaikkoja. Lisäksi vajaa kolmannes uusista yrityksistä on naisten perustamia.

Kehittämisohjelmien hankkeissa on käytetty EU:n rahoitusta yli 300 miljoonaa euroa ja kansallista rahoitusta yli 400 miljoonaa euroa.

Maaseudun kehitystä on tuettu Suomessa 2000-luvulla kolmen alueohjelman avulla. Etelä- ja Länsi-Suomen maaseudun kehittämisohjelma kulkee nimellä ALMA. Sen työtä jatkaa tänä vuonna kansallinen ELMA. Itä- ja Länsi-Suomen kattavat puolestaan alueelliset tavoite 1 -ohjelmat. Paikallisia kehittämistoimia on tuettu LEADER + - ja POMO+ -ohjelmilla eri puolilla maata.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.