Mainos

Maarianhaminassa rysähtää useimmin

Liikennevakuutuskeskuksen tuoreimman tilaston mukaan eniten liikennevahinkoja tapahtui Maarianhaminassa viime vuonna.

Ahvenanmaan isoimmassa kaupungissa tapahtui 40 liikennevahinkoa tuhatta asukasta kohti. Manner-Suomen puolella liikennevahinkojen kärjessä oli Pietarsaari. Siellä liikenneonnettomuuksien uhreja tuhatta asukasta kohden oli 9,7.

– Henkilövahinkoihin liittyvät yleensä ajonopeudet, mutta myös turistit. Seutukunnissa liikenne on lähellä kaupunkejakin ohjattu isoille valtateille. Seutuliikenteen ajoväylät voivat olla hyvin leveitä, jolloin 40 kilometrin rajoitus ei monesta kuskista ehkä tunnu mielekkäältä, kertoo Liikennevakuutuskeskuksen vahingontorjuntayksikön yhteyspäällikkö Tapio Koisaari.

Maarianhaminan ja Pietarsaaren liikennevahingoista lähes puolet aiheutti ulkopaikkakuntalainen ajoneuvo. Molemmat kaupungit olivat kolaritilastojen kärjessä myös vuonna 2010.

Vakuutusyhtiöt korvasivat viime vuonna yhteensä 108 000 liikennevahinkoa. Niistä henkilövahinkoja oli 19 000 ja loput omaisuusvahinkoja.

Helsingissä tilastot kauneimpia

Helsingissä vahinkoilmoituksia kolareista tehtiin 12 732 kappaletta vuonna 2011. Kaupungin kokoon suhteutettuna vammautumisriski oli kuitenkin tilaston pienin, vain 2,4 uhria tuhatta asukasta kohden.

Myös muissa suurissa kaupungeissa henkilövahinkoluvut olivat alhaiset. Esimerkiksi Espoossa henkilövahinkoluku oli 3,1, Tampereella 3,5, Vantaalla 3,9 ja Turussa 4,5 uhria tuhatta asukasta kohden.

– Tämä johtuu oikeastaan siitä, että kaupungissa on enemmän ihmisiä ja keskinopeudet ovat alhaisempia. Helsingissä on toki esimerkiksi jalankulkijoita paljon, mutta myös paljon ihmisiä, joilla ei ole ollenkaan autoa. Näin tilastoihinkin tulee muutoksia.

Koisaaren mukaan vakavia loukkaantumisia tuli Liikennevakuutuskeskuksen tietoon alle 400. Kuolleita näistä liikennevakuutuksessa korvauksen saaneita oli 195.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.