Mainos

Maarianhaminan ryöstäjillä ryöstötausta Ruotsissa

Ahvenanmaan poliisi on edistynyt eilisen arvokuljetusauton ryöstön tutkinnassa. Eilen kiinni otetut ja sittemmin pidätetyt miehet ovat Ruotsin kansalaisia. Epäillyt ovat 20- ja 27-vuotiaita.

Heitä epäillään törkeästä ryöstöstä ja tapon yrityksestä.

- Heidät on aiemmin tuomittu ryöstöistä Ruotsissa, tutkinnanjohtaja komisario Henrik Hagelberg sanoo.

Miesten käyttämä mopo oli varastettu Ahvenanmaalta aiemmin päivällä. Hagelbergin mukaan miesten käyttämä ase oli pienikaliiberinen käsiase, jonka luodista haavoittui vartija.

- Hän sai vain pintanaarmuja. Emme vielä tiedä, oliko ase rakennettu jotenkin erityisellä tavalla vai ampuiko ryöstäjä ohi niin, että luodit osuivat vain sivusta, Hagelberg sanoo.

Ryöstön yhteydessä loukkaantui myös sivullinen ruotsalaismies, joka pysäytti ryöstäjien mopon mainoskilpeä apuna käyttäen. Myös hänen vammansa olivat lieviä. Molemmat loukkaantuneet pääsivät sairaalasta jo eilen.

Kaksi nuorta miestä ryösti eilen iltapäivällä arvokuljetusauton, joka kuljetti raviradan kassaa.

Ryöstön kohteeksi joutunut arvokuljetusauto oli pysäköity vilkkaalle Torggatanille, jotta viikonlopun ravien kassa olisi voitu viedä Ålandsbankeniin. Uhkaava tilanne päättyi, kun vartijat, ohikulkijat ja ruotsalainen turisti sekä poliisi saivat ryöstäjät taltutetuiksi.

- Jos mietimme tilannetta nyt, niin selvisimme vähällä. Tällaisena ajankohtana ihmisiä on paljon liikkeellä, jolloin vaaratilanne oli ilmeinen, komisario Hagelberg toteaa.

Poliisi on saanut takaisin ryöstösaaliin, jonka suuruutta poliisi ei kuitenkaan kerro. Vangitsemisvaatimus käräjäoikeudelle tulee tehdä ylihuomenna keskiviikkona puoleenpäivään mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.