Mainos

Määräysten vastainen savunpoisto ongelmana Lahdessa

Määräysten vastainen savunpoistojärjestelmä ja heikosti toimiva radiokalusto vaikeuttivat ratkaisevasti pelastustöitä Lahden joulukuisessa kerrostalopalossa. Jos rakennuksessa olisi ollut alhaalta laukaistava savunpoistomekanismi, pelastustöihin olisi saatu lähes 20 minuuttia lisäaikaa.

Asia selviää sisäministeriön tutkijaryhmän sisäministeri Jan-Erik Enestamille luovuttamassa raportissa.

Raportissa on puutteita löydetty muun muassa johtamisesta, puomitikasauton paikan valinnasta sekä siitä, että pihalle ei hankittu ajoissa pehmusteita.

Lahden palossa kuolivat parvekkeelta pudonnut tyttö ja rappukäytävään tuupertunut vanhempi nainen.

Syytteitä ei ilmeisesti tiedossa

Lahden tulipalo ei ilmeisesti johda syytteisiin. Poliisi on kyllä kuullut yhtä henkilöä syylliseksi epäiltynä, mutta lopullinen pöytäkirja on nimetty ainoastaan palonsyyn- ja kuolemansyyn tutkimukseksi ilman rikosnimikkeitä.

Rikoskomisario Esko Heinonen on laatinut tutkimuksista yli 200-sivuisen pöytäkirjan. Se lepää toistaiseksi johtavan kihlakunnansyyttäjän Pekka Norosen pöydällä. Hän ei muitten kiireittensä - lähinnä suuren dollariväärennösjutun - takia ehdi perehtyä siihen lähiviikkoina.

Poliisi kuulusteli palon syiden ja seurausten selvittämiseksi 67:ää henkilöä. Heistä syylliseksi epäiltynä kuultiin miestä, joka oli pysäköinyt autonsa kiellettyyn paikkaan kerrostalon pihalle, jolloin se oli nostolava-auton tiellä. Asiantuntijaryhmän mukaan nostolava-auton käytettävissä olisi ollut kaksi muutakin paikkaa.

Kihlakunnansyyttäjä Noronen joutuu arvioimaan, miten suhtautua melko yleiseen virheeseen.
-Kaupungin pihoilta löytyisi väärin pysäköityjä autoja varmaan nytkin. Kyseessä on lähinnä kaupungin järjestyssäännön tai tieliikennelain rikkominen, tuumaili Noronen tänään.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.