Mainos

Maarakentajat moittivat Tielaitosta

Suomen maarakentajien keskusliitto pitää Tielaitosta markkinahäirikkönä. Tielaitoksen tuotanto hankkii töitä myös yleisten teiden tienpidon ulkopuolelta.

-Näitä töitä se saa kilpailuttamisen lisäämisen vuoksi menettämiensä töiden tilalle, selvittää liiton toimitusjohtaja Osmo Mettänen. Keskusliitto aloitti tänään 45-vuotisliittokokouksensa Hämeenlinnassa. Mettäsen mukaan Tielaitoksen tietuotanto on voittanut alihintaisilla tarjouksillaan kahdeksan kymmenestä hoitourakkakilpailusta. Maarakentajien liitto onkin esittänyt liikenneministeriölle, että jos tietuotanto jatkossakin osallistuu urakkakilpailuihin, on asialle tehtävä jotain.

Liitto esittää, että tietuotanto yhtiöitettäisiin kolmeen osaan. Yksi olisi asfalttiurakoitsija, toinen suunnittelua ja konsultointia harjoittava ja kolmas hoitotöitä tekevä yhtiö. Maa- ja vesirakennusalan yrityksiä ja yrittäjiä edustava Suomen Maarakentajien keskusliitto SML pitää varsinaisen 45-vuotisliittokokouksensa huomenna. Liitto on perustettu vuonna 1954 ja sillä on nykyään noin 1 700 jäsentä. Jäsenyritykset työllistävät yrittäjäperheiden lisäksi noin työntekijää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.