Mainos

Maapallo koossa - loppu lykkääntyi syksyyn

Viime sunnuntaina Harold Camping pysytteli piilossa omassa kodissaan. Maanantaina hän palasi eetteriin uusien laskelmien kanssa.

Maailmanloppua ei tullut lauantaina, mutta ei hätää. Maailmanloppuennustaja ja vääräksi profeetaksi osoittautunut Camping, 89, lohduttaa nyt seuraajiaan ja sanoo, että psyykkinen maailmanloppu alkoi lauantaina ja fyysinen seuraa myöhemmin perässä. Enää ei tosin puhuta maanjäristysten ketjusta, vaan syksyllä on luvassa kertarysäys.

Loppujuhlat suosittuja

Pieleen mennyt ennustus on herättänyt Kaliforniassa paljon hupia ja suoranaista juhlamieltä. Railakkaita juhlia ovat järjestäneet mm. ateisit, opiskelijat ja vapaamuurarit. Campingin päämajan ympärillä täytettiin ihmisen muotoisia ilmapalloja, jotka vapautettiin kohti taivasta. Musiikkina soi The Doorsin "The End".

Rakennusta myös vandalisoitiin, kun kello 18 selvisi, että maapallo kesti tämän(kin) ennustuksen. Campingin edellisestä ennustuksesta ehti kulua vajaat 20 vuotta.

Maailmanloppu tuli monille kalliiksi

Monet Campingin seuraajista suhtautuivat maapallon säilymiseen rauhallisesti, vaikka ainakin lompakkoon oli tullut lovi. Jotkut maksoivat yli 100 000 dollaria omasta taskustaan levittääkseen Campingin propagandaa. Lisäksi ihmiset tekivät asioita, joita eivät olisi muuten tehneet.

Eräs perhe ajoi viimeisen viikon aikana halki USA:n ja pysähteli katsomaan nähtävyyksiä-maksoi mitä maksoi. Kotona odottaa nyt pino luottokorttimaksuja. Ihmiset myös irtisanoutuivat työpaikoistaan ja veivät lemmikkejään hoitoon maailmanloppua varten perustettuihin "post maailmanloppu"- hoitoloihin. Maksua vastaan eläimiä luvattiin hoitaa maailmanlopun jälkeen kymmenen vuotta, mikäli niiden omistajat menehtyvät.

Campingin sanomaa levittävä radiokanava muuttaa luonnettaan ja keskittyy jatkossa tuomiopäivän julistamisen sijaan hengelliseen musiikkiin ja Jumalan sanaan. Sunnuntain piilossa pysytellyt epäonnistunut saarnamies ei katso olevansa vastuussa ennustuksensa herättämistä reaktioista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.