Mainos

KUVAT: Maanvyöryn jäljiltä kateissa edelleen 176

Washingtonin osavaltiossa Yhdysvaltojen luoteisosissa pelastustyöntekijöiden toivo alkaa hiipua, sillä valtaisan maanvyöryn jäljiltä ei ole löydetty lauantain jälkeen yhtään eloon jäänyttä ihmistä.

Eilen tuhoalueelta löydettiin lisää kuolleita, ja virallinen uhrimäärä on nyt 14 kuollutta. Aivan uusimman tiedon mukaan kateissa olevien listalla on kuitenkin vielä 176 nimeä, mutta se ei välttämättä tarkoita, että uhrimäärä on niin suuri. Vyöry hautasi alleen yli 30 taloa syrjäisellä seudulla, ja mudan alle jäi myös parin kilometrin pätkä maantietä.

Maanvyöry sattui lauantaiaamuna, jolloin ihmiset ovat kotona suuremmalla todennäköisyydellä kuin arkisin. Pitkään jatkuneiden sateiden pehmentämä rinne valui asutusten päälle kaataen mukanaan isoja puita.

Pelastustöitä haittaa se, että talojen päälle vyöryi useiden metrien paksuinen kerros pehmeää mutaa, ja siellä liikkuminen on liian vaarallista pelastustyöntekijöille. Monet heistä ovat uponneet mutaan kainaloitaan myöten, ja heitä on vedetty sieltä irti köysien avulla.

Eilen etsinnät jouduttiin keskeyttämään uusien vyörymien pelossa. Sääennuste lupaa lisää sateita.

Kun vyöry sattui lauantaina niin maakerrosten sisästä kuului avunhuutoja, mutta kaikkia ei tavoitettu. Kun etsinnät jatkuivat sunnuntaiaamuna, ääniä ei enää kuulunut. Vyörymä on noin kahden neliökilometrin suuruinen, ja alueen keskiosia on voitu tutkia vain helikopterista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.