Mainos

Maanvajoaman nielemän miehen etsinnät lopetettiin

Yhdysvalloissa Floridassa maanvajoamaan kadonneen miehen pelastusyritykset on lopetettu tuloksettomina.

Asuintalon makuuhuoneen alle avautunut vajoama nielaisi miehen torstain ja perjantaina välisenä yönä. Pelastuslaitos uskoo 36-vuotiaan miehen kuolleen. Hän oli onnettomuushetkellä nukkumassa.

Miehen kanssa samassa talossa asunut veli kuuli avunhuutoja ja ryntäsi makuuhuoneeseen.

– Kaikki oli tiessään: veljeni, hänen sänkynsä, lipastonsa ja televisionsa, järkyttynyt veli kertoi televisiokanava CNN:lle.

Veli yritti pelastaa miehen loikkaamalla vajoamaan ja lapioimalla soraa pois, kunnes poliisi Douglas Duvall saapui paikalle ja kiskoi tämän kuopasta.

– Vajoama nieli koko makuuhuoneen. Näin, kuinka vuoteen runko, lipasto, kaikki tavarat upposivat reikään, kuvaili Duvall.

Talossa olleet muut perheenjäsenet selvisivät vahingoittumattomina.

– Kuulosti kuin auto olisi ajanut talon takaosasta läpi, kuvaili yksi perheenjäsenistä vajoaman aiheuttamaa ääntä.

Viranomaiset kertoivat lopettaneensa etsinnät lauantaina, sillä pelastustyöntekijöiden turvallisuutta ei voitu enää taata jatkoetsinnöissä. Pelastustöitä vaikeutti vajoaman laajentuminen.

Vajoamat yleisiä Floridassa

Perheen Tampan esikaupunkialueella sijaitseva talo purettiin sunnuntaina yhdeksän metriä leveän ja yli 15 metriä syvän vajoaman leviämisvaaran takia.

Myös kaksi perheen naapurissa sijaitsevaa taloa on jouduttu evakuoimaan. Talojen asukkaille annettiin lauantaina puoli tuntia aikaa hakea tärkein omaisuutensa pois taloista.

Maanvajoamat ovat yleisiä Floridassa ja osavaltion vajoamatutkimuksen instituutin mukaan torstaisen onnettomuuden alue on osa erityisen vajoamaherkkää seutua. Alueella sattuu kaksi kolmesta Floridan vajoamatapauksesta. Maanvajoamat ovat tavallisia myös viidessä muussa Yhdysvaltojen itäosien osavaltiossa ja Texasissa.

Televisiokanava CNN:n mukaan Floridassa jätetään päivittäin noin 17 vakuutushakemusta maanvajoamien aiheuttamista vahingoista. Vahinkojen arvo oli vuosien 2006 ja 2010 välillä noin 1,4 miljardia dollaria.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.