Mainos

Maanpuolustus harrastus isolle joukolle suomalaisia

Maanpuolustuksesta on tullut tiivistä vapaa-ajantoimintaa jo kohtalaisen isolle joukolle suomalaisia. Viime vuoden aikana noin 16 000 henkilöä osallistui sekä puolustusvoimien johtamiin että Maanpuolustuskoulutus ry:n järjestämiin harjoituksiin.

Vapaaehtoisten tämänvuotinen pääsotaharjoitus Tammisaaressa on koonnut yhteen runsaat 200 maanpuolustusintoista neljän päivän ajaksi.

Hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko eduskunnalle painottaa, että puolustusvoimat tukee vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa. Tammisaaressa tuki ilmenee harjoitusta johtavan Seppo Mäkisen mukaan sillä, että käytössä on puolustusvoimain alueita ja materiaalia.

Joukoittain siviileitä on tällä hetkellä käsi ojossa ottamassa maanpuolustustehtäviä erilaisilla kursseilla ja se sopii myös maan hallitukselle. Eduskunnalle annettussa selonteossa näet linja on, että vapaaehtoinen järjestelmä on tarpeen nivoa nykyistä tiiviimmin sodan ajan joukkojen valmiusylläpitoon.

Vapaaehtoisuuden hyväksikäytön uudet mallit ovat kehityksen alaisina. Valvontavastuu on kuitenkin aina armeijalla, kun tartutaan aseeseen ja toimitaan sotilasalueilla.

Tammisaaressa kapteeni Kim Gabrielsson valvoo viime kädessä, että kaikki toiminta mitä siellä tapahtuu tehdään ja suoritetaan varomääräysten mukaan niin että kaikki on turvallista.
(MTV3/Jarmo Kantelinen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.