Mainos

Maanjäristys Välimeren pohjukassa

Raju maanjäristys ravisutti Välimeren pohjukkaa iltapäivällä. Järistys oli voimakkuudeltaan noin 6,2 richteriä, ja sen keskipiste sijaitsi Välimeressä Kyproksen eteläpuolella.

Noin minuutin kestänyt tärinä tuntui myös Israelissa, Libanonissa, Jordaniassa, Syyriassa, Egyptissä ja Turkin eteläosissa. Helsingin yliopiston seismologisen instituutin mukaan se tapahtui kello 16.10 Suomen aikaa.

Maanjäristys heilutti suuria rakennuksia ja katkaisi puhelinyhteyksiä. Pelästyneet ihmiset juoksivat taloista ulos kaduille. Useisiin vanhoihin rakennuksiin syntyi halkeamia.

Niilin suistoalueella sijaitsevassa Faheemin kylässä kuoli nainen, joka jäi järistyksessä sortuneen mökkinsä raunioihin. Kyproksen pääkaupungissa Nikosiassa taas ainakin 11 ihmistä loukkaantui, mutta heidän vammansa eivät olleet vakavia.

Edellisen kerran maa järisi voimakkaasti lokakuussa 1992, jolloin järistyksen keskus oli lähellä Kairoa. Tuolloin yli 500 egyptiläistä sai surmansa useiden rakennusten romahdettua. Satoja ihmisiä loukkaantui ja jäi kodittomiksi.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.