Mainos

Maanjäristys ravisteli Tokiota

Japanin pääkaupungin Tokion alueelle on annettu varoitus maanvyörymistä ja jälkijäristyksistä sen jälkeen, kun aluetta aamulla ravisteli voimakas maanjäristys.

Voimakas maanjäristys on vavisuttanut Japanin pääkaupungin Tokion aluetta. Voimakkuudeltaan järistys oli 6,1 Richterin asteikolla mitattuna.

Järistyksen ei tiedetä aiheuttaneen vakavia tuhoja. Tokion kansainvälisen lentokentän kaksi kiitorataa ehdittiin sulkea varmuuden vuoksi, mutta ne on jo avattu uudelleen.

Japanin uutistoimiston NHK:n mukaan järistys tapahtui noin 60 kilometrin syvyydessä maanpinnan alapuolella Tokion itäpuolella. Alueelle on annettu varoitus maanvyörymistä ja jälkijäristyksistä.

Maanjäristykset ovat Japanissa yleisiä. Noin 20 prosenttia kaikista maailman yli 6,0 Richterin järistyksistä tapahtuu Japanissa.

Vuoden 2004 lokakuussa Niigatan alueella sattunut järistys oli voimakkuudeltaan 6,8 Richterin asteikolla mitattuna. Siihen kuoli 40 ihmistä ja loukkaantuneita oli yli 3000. Maan tuhoisin järistys on sattunut Koben kaupungissa vuonna 1995. Tuhon voimakkuus oli yli 7,3 Richterin asteikolla mitattuna. Tuolloin kuolleita oli yli 6400.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.