Mainos

Maanjäristyksestä tsunamivaroitus Tyynellämerellä

Maa on järissyt Uudessa-Seelannissa ja Luoteis-Tyynellämerellä, missä annettiin paikallinen tsunamivaroitus. Järistykset eivät ole kuitenkaan aiheuttaneet vakavia henkilövahinkoja.

Voimakas maanjäristys on vavisuttanut Tyynenmeren saaria tänään. Maanjäristys oli voimakkuudeltaan 6,8 richterin asteikolla ja se aiheutti paikallisen tsunamivaroituksen Luoteis-Tyynellemerelle.

Järistyksen keskus oli Ranskalle kuuluvan Wallisin ja Futunan saariryhmän lähellä merellä, noin 250 kilometrin päässä pohjoiseen Fidzhin saarivaltiosta.

Järistys tapahtui melko matalassa syvyydessä, minkä vuoksi seismologit pelkäsivät sen aiheuttavan tsunamin. Tsunamivaroitus annettiin sadan kilometrin säteelle järistyksen keskuksesta, mutta Fidzhin radion mukaan tsunamia ei kuitenkaan syntynyt. Järistyksen ei myöskään tiedetä aiheuttaneen vakavia henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

Maa on järissyt tänään myös Uudessa-Seelannissa alempana Tyynellämerellä. Järistys, joka oli voimakkuudeltaan 5 Richterin asteikolla, vavisutti Uuden-Seelannin pohjoissaarta. Myös saaren pääkaupunkia Wellingtonia ravisteli myöhemmin heikompi järistys. Myöskään näiden maanjäristysten ei tiedetä aiheuttaneen vahinkoja.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.