Mainos

Maanantaina jysähtää - Luvassa mobiilimaailman kuumimpia julkistuksia

Mobiilimaailman vuoden ehdoton päätapahtuma, MWC 2012 (Mobile World Congress) käynnistyy Barcelonassa toden teolla maanantaina. Luvassa on neliydinprosessorin vauhdittamia, teräväpiirtonäytöllä varustettuja kännyköitä sekä tabletteja, ohjelmistopuolen uutuuksia ja paljon muuta "järisyttävää".

Messuilla on mukana useita mobiilialan merkittävimpiä valmistajia. Nokian lisäksi messuille osallistuvat mm. Sony, LG, Motorola, HTC ja Samsung.

Odotettavissa on useita uuden sukupolven tehokännyköitä, jotka käyttävät Googlen Android-käyttöjärjestelmän uusinta 4.0 Ice Cream Sandwich -versiota. Nokialta puolestaan odotetaan erityisellä mielenkiintoisia julkistuksia Windows Phone -leirin suuntaan.

Nokialta suuren luokan show

Nokian Pure View -YouTube teaser-mainos:

Matkapuhelinjätti Nokialta on koko alkuvuoden ajan kohistu tulevan todellinen laitejulkistusten armada MWC-tapahtumassa.

Huhujen mukaan Lumia 910- ja 610-mallit edustaisivat messuilla yhtiön Windows Phone -tarjontaa. Lisäksi huhuja on liikkunut Windows Phone Tango -käyttöjärjestelmäversiolla pyörivästä Lumia 730 -puhelimesta.

Kamerastaan tunnetun N8:n seuraajaksi odotetaan Nokia 808 PureView -Symbiankännykkää. Julkistushuhuissa liikkuvat lisäksi Asha 302, Asha 203 ja Asha 202 -kännyköiden nimet.

Tämän lisäksi Nokian odotetaan olevan erityisen vahvasti läsnä messujen "App Planet" -sovellusesittelyissä.

Neliytimistä raakaa voimaa

Ainakin HTC:n ja LG:n on kerrottu julkistavan MWC-tapahtumassa neliydinprosessorilla toimivia voimanpesiä.

Appsplit teknologiasivustolla kerrotaan HTC Endeavor kännykästä, jonka huhutaan saavan puhtinsa neliytimisestä 1.5GHz Nvidia Tegra -prosessorista. Laitteessa kerrotaan olevan lisäksi 4.7-tuuman HD -näyttö (1280×720 pikseliä) sekä 8 megapikselin takakamera, jolla voi nauhoittaa full-HD 1080p -teräväpiirtovideota.

LG Optimus 4X HD pitää niin ikään sisällään 1.5GHz Nvidia Tegra -neliydinprosessorin. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 4,7 tuuman (1280 x 720) -näyttö. Puhelimessa on kahdeksan megapikselin takakamera ja käyttöjärjestelmänä on Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

LG Optimus 3D Maxin kerrotaan puolestaan olevan LG:n toinen MWC-tapahtumassa esiteltävä uutuus. Kolmiulotteista näyttöteknologiaa hyödyntävä uutuuspuhelin on edeltäjäänsä, LG Optimus 3D:tä kevyempi ja ohuempi. Laitteessa on 1.2GHz kaksiydinprosessori ja 3D kuvaa nauhoittava 5 megapikselin Dual-lens -kamera. Käyttöjärjestelmänä on Androiden vanhempi 2.3 Gingerbread versio.

Samsungin odotettua Galaxy S 3 -kännykkää ei mitä ilmeisimmin tulla MWC:ssä vielä näkemään. Galaxy S3 puhelimesta odotettiin vielä hiljattain MWC-tapahtuman suunnan näyttäjää neliytimisille kännyköille. Samsung kuitenkin ilmoitti julkistavansa kyseisen puhelimen vasta myöhemmin tänä vuonna. Tämä oli pettymys monelle Galaxy-kännykkämalliston fanille.

Samsungilta on kuitenkin odotettu muita mobiililaitejulkistuksia.

Teknologiasivusto T3 kertoo, että Sony Ericssonilta saattaa tulla messuille Xperia Arc HD -Androidkännykkä, jossa on kaksiytiminen 1.5GHz prosessori.

Huhujen vyyhti alkaa purkautua maanantaina, kun messut ja julkistustilaisuudet pyörähtävät kunnolla käyntiin. Luvassa on jännittävä viikko mobiililaite-intoilijoille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.