Maaliskuussa jytisee Airan 85-vuotissynttäridisko

Aira Samulinille ikä on todellakin vain ja ainoastaan pelkkiä numeroita.

Aira Samulinin tunnistaa upeista punaista hiuksista, minihameesta, kuviollisista sukkahousuista ja hersyvästä naurusta. Hänen energisyytensä on huikaisevaa.

Aira täyttää helmikuussa 85 vuotta. Silloin hän juhlii syntymäpäiviään läheistensä kanssa, mutta avaa ovet kaikelle kansalle Vanhalla ylioppilastalolla 3. maaliskuuta kello kolme iltapäivällä. Juhlan nimi on Airan Disko, mitenkäs muuten.

– Bileet kestävät yömyöhään saakka. Taiteilijat esiintyvät ilmaiseksi ja saadut varat menevät vanhus - ja mielenterveystyöhön. Nämä kaksi asiaa ovat lähellä sydäntäni, Aira Samulin hymyilee.

Pitkän elämän salaisuus on muiden auttaminen.

– En ole koskaan tuijottanut omaan napaani. Ajattelen aina enemmän muita ihmisiä kuin itseäni. Oma itse on aika mitätön pieni juttu maailmassa. Itsekäs ihminen saa aina itse vähemmän hyvää. Viimeksi minua pyydettiin Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden -lähettilääksi. Se liittyy eurooppalaiseen teemavuoteen 2012. Tietenkin suostuin.

Aira on työskennellyt 60 -luvulta saakka lasten ja nuorten parissa, mutta nyt sydän sykkii myös vanhuksille.

– Moni vanhus on aivan liian yksin, ihmisiltä puuttuu aikaa. Ja kuitenkin vanhusten joukossa on aivan mielettömiä persoonia!

Matkailijat ovat tutustuneet Airan karismaan Nummi-Pusulan Hyrsylässä Hyrsylän Mutkassa, jossa Aira on kertonut tarinoita vahvanmakuisesta elämästään ja kuunnellut myös muiden iloja ja suruja.

Tulevina vuosina kahvia keittelevät turisteille Airan lapsenlapset Niko ja Kiti.

– Koulutan ja perehdytän Nikoa ja Kitiä parhaillaan työhöni. Heidän pitää tietää ja nähdä käytännössä kaikki työt Hyrsylän Mutkassa, varmuuden vuoksi, Aira Samulin toteaa MTV3.fin Viihdeuutisille.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat