Mainos

Maaliskuun lämpöennätys rikki Helsinki-Vantaalla

Eilen Jokioisissa ja Espoossa saavutettu ennätys meni rikki heti tänään.

Maaliskuun lämpöennätyksiä on viime päivinä rikottu Suomessa urakalla. Ensiksi maanantaina rikkoutui Espoon Sepänkylässä ja Jokioisissa yli 60 vuotta vanha lämpöennätys, joka oli 16 astetta ja mitattu Ahvenamaan Kumlingessa vuonna 1945. Espoossa ja Jokioisissa elohopea värähteli 16,3 asteeseen.

Tänään ennätys poksahti neljän aikaan iltapäivällä rikki Helsinki-Vantaan lentokentällä, jossa mitattiin Ilmatieteen laitoksen alustavien tietojen mukaan 16,9 astetta. Myös muualla Uudellamaalla sekä Kanta-Hämeessä elohopea nousi yli 16 asteen.

Ennätystehtailu tuskin jatkuu enää loppuviikosta, sillä sää on vähitellen viilentymässä. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että huomenna sää on vielä lämmintä, mutta alkuviikon lämpötiloihin tuskin enää päästään. Ennusteiden mukaan maaliskuusta on tulossa ennätyslämmin.

Huomisen jälkeen sää alkaa viilentymään pohjoisesta alkaen, ja viikonloppuna esimerkiksi Helsingissä on alustavien ennusteiden mukaan lämmintä enimmilläänkin alle 10 astetta.

Vaikka päivällä on monin paikoin erittäin lämmintä, ovat yöt vielä kylmiä. Viikonloppuna elohopea painuu lähelle nollaa tai sen alapuolelle lähes kaikkialla maassa.

Lapin lumipeitteistä huolestuneille sääennustus lupailee hyvää. Lapin mittausasemilla lämpötila on seuraavina öinä selvästi nollan alapuolella.

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että mahdolliseen takatalveen kannattaa kuitenkin vielä varautua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.