Mainos

Maalauksellinen maisemakuva voittoon Kuusamossa

Kilpailussa oli kolme pääsarjaa: luomusarja, jossa kuvankäsittely on kielletty, luova sarja, jossa taas käsittely on sallittua sekä nuorten sarja.

Kotkalaisen Jorma Paasin maalauksellinen maisemakuva Langinkoski nappasi luomusarjan voiton Kuusamo Nature Photo -valokuvakilpailussa. Toisen pääsarjan eli luovan sarjan ykköseksi nousi keravalainen Kalevi Koskela kuvallaan Riita.

Kuvakilpailun tulokset julkistettiin Kuusamo Nature Photo -tapahtuman avajaispäivänä Kuusamossa tänään.

Luomusarjassa sekä kakkos- että kolmossijat menivät helsinkiläiselle Jari Kostetille. Tuomaristoa ilahduttivat hänen kuvansa Suitsupääsuvi ja Valkoposket lumipyryssä. Luovan sarjan kakkossija meni Hannu Ahoselle Tikkakoskelle ja kolmannen palkinnon sai Unto Heinonen Vaasasta.

Kilpailun B- eli luomusarjassa kuvankäsittely ja kaikenlainen kikkailu on kielletty. Luova eli A-sarja on puolestaan tarkoitettu niille kuvaajille, jotka etsivät kuvankäsittelyllä ja erilaisilla virityksillä valokuvaan erilaista ilmaisua.

Nuoret kokeilivat luontokuvauksen rajoja

Nuorten sarjan voiton vei tuomariston yksimielisellä päätöksellä kuusamolaisen Eerik Lämsän tilannekuva Varhainen lintu madon nappaa.Toisen sijan vei Sonja Partanen Taivalkoskelta otoksellaan Hämis kärpästä syömässä. Kolmanneksi tuli Teemu Pulkkinen Nastolasta Piilosilla-kuvallaan.

Raadin mielestä alle 16-vuotiaiden sarjan taso nousi yllättävän korkealle: kilpailutöiden joukossa oli muutamia kuvia, jotka olisivat pärjänneet myös aikuisten sarjassa.

- Ilahduttavaa oli se, että nuoret uskalsivat kokeilla perinteisen luontokuvauksen rajoja ja osallistuivat kilpailuun rohkeilla ja luovilla kuvilla, sanoo nuorten sarjan raadin puheenjohtajana toiminut valokuvaaja Pasi Määttälä.

Vuoden parhaana Kuusamossa otettuna kuvana palkittiin hämeenlinnalaisen Ismo Pekkarisen Vuosselinjärvi.

Kuusamo Nature Photo -valokuvakisan kolmessa pääsarjassa kilpaili yhteensä 554 kuvaa. Kilpailijoita oli kaikkiaan 154.

Kuusamo Nature Photo -tapahtuma jatkuu sunnuntaihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.