Mainos

Maalämpo suosittua Ruotsissa

Samaan aikaan kun Helsingin virkamiehet haluaisivat kieltää maalämpöhankkeet suuressa osassa pääkaupunkia, tämä lämmitysmuoto kasvaa nopeasti Ruotsissa.

Tukholman keskustassa jo sadat kiinteistöt ovat purkaneet hinnannousujen takia kaukolämpösopimuksensa Fortumin kanssa, ja kohta monet vanhatkin talot lämpenevät maalämmöllä.

Pari vuotta vanhan lain mukaan asukkaat saavat nyt Ruotsissa itse valita talojensa lämmitysmuodon - ja yhteiskunta tukee maalämpöinvestointeja. Kerrostaloasukas Ove Nilsson kehuu maalämpöä.

- Se on erittäin ympäristöystävällistä. Lisäksi valvomme jatkossa itse lämmönsaantia ja pääsemme eroon Fortumista.

Ruotsissa ei ymmärretä lainkaan Helsingin virkamiesten pyrkimystä rajoittaa maalämpöhankkeita - varsinkaan ympäristösyihin vedoten. Toimitusjohtaja Joakim Rooth Allklimatista on sitä mieltä, että luonnonvarat on hyödynnettävä.

- Se on aivan väärin. Luonnonvarat on hyödynnettävä. Maapallo saastuu yhä nopeammin. Kaikkia ympäristöystävällisiä keinoja tulee käyttää.

Maasta, vedestä ja ilmasta voitetun lämmön hintaetu Ruotsin kuluttajille on perinteisiin lämmitysmuotoihin verrattuna vuositasolla pari miljardia euroa.

(MTV3)

Katso Kari Lumikeron juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.