Mainos

Maalahden tarhaiskun tekijöitä ei ole vielä tavoitettu

Maalahden turkistarhaiskun tekijöitä ei ole vielä tavoitettu. Svarvarin kylässä maanantain vastaisena yönä irti päästetyt lähes 2000 minkkiä oli sitä vastoin saatu tähän aamuun mennessä suurimmaksi osaksi kiinni.

Minkkejä oli pyydystämässä nelisenkymmentä kyläläistä. Kiinni saadut eläimet joudutaan kuitenkin lopettamaan.

Mustasaaren poliisilla ei vielä aamulla ollut tietoa tarhaiskun tekijöistä. Se tutkii asiaa törkeänä vahingontuottamisena ja pitää rikosta vakavana. Tarhalle ei tehty muuta ilkivaltaa.

Eläinten vapauttajat -ryhmä iskun takana?

Eläinten vapauttajat -niminen ryhmä ilmoittaa vierailleensa turkistarhassa Maalahdessa maanantain vastaisena yönä.

Muun muassa STT:lle lähettämässään sähköpostiviestissä ryhmä kertoo avanneensa tarhan häkit ja vapauttaneensa tarhan noin 3000 minkkiä.

Lyhyessä, nimettömästä osoitteesta lähetetyssä viestissä turkistarhaiskun tehnyt ryhmä sanoo tekonsa syyksi eläinten auttamisen. Siinä kerrotaan, että eläimet elävät turkistarhoilla vailla mitään virikkeitä, mikä stressaa niitä ja aiheuttaa häiriökäyttäytymistä, joten ainoa keino auttaa eläimiä on antaa niille mahdollisuus vapauteen.


Eläinten vapauttajat -ryhmä lähetti sähköpostitiedotteensa myös Oikeutta Eläimille -yhdistykselle, joka haluaa muistuttaa, ettei sillä ole mitään tekemistä tarhaiskun kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.