Mainos

Maakuntalehti sai luvan jakaa kirjepostia

Etelä-Suomen Sanomia kustantava lahtelainen Esan Kirjapaino on saanut valtioneuvoston päätöksellä kirjelähetyksiä koskevan postitoimiluvan.

Päätös tarkoittaa sitä, että valtakunnallisen ja valtion omistaman Itellan lisäksi postinjakelumarkkinoille tulee uusi alueellinen ja yksityinen postitoimija. Tähän asti Itella on ollut ainoa, joka on harjoittanut postitoimintaa Suomessa.

Esan kirjapaino haki postitoimilupaa siksi, että postitoimiluvan avulla sen lehdenjakajille saataisiin lisää jaettavaa yhdistämällä lehtien varhaisjakelu ja muun postin päiväjakelu.

Esan Kirjapainon saamalla postitoimiluvalla on ennakkopäätöksen luonne. Myös muut maakuntalehdet ovat kiinnostuneita jakamaan postia omilla alueillaan lehtien levikin laskun takia.

Uusi postitoimilaki avasi markkinat kilpailulle kesäkuussa.

Esan Kirjapainon toimilupa-alueena ovat Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Joutsan, Kuhmoisten, Kärkölän, Lahden, Nastolan, Orimattilan, Padasjoen, Pertunmaan ja Sysmän kunnat. Kirjapaino voi käynnistää postitoiminnan heti Heinolan, Hollolan, Lahden, Nastolan ja Orimattilan kunnissa ja toimiluvan ehtojen täytyttyä muissa kunnissa.

(MTV3 - STT)

Katso Leea Ollikaisen juttu (Seitsemän uutiset 2.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.