Mainos

Maakuntajohtajalle potkut – "käytöksessä vakavia puutteita"

Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Pentti Hyttinen eroaa tehtävästään vuoden loppuun mennessä. Taustalla on erään työntekijän valvontapyyntö. Sen perusteella tehdyt selvitykset osoittivat, että maakuntajohtajan käytöksessä oli vakavia puutteita, jotka heikensivät työilmapiiriä.

Maakuntahallitus päätti esittää maakuntavaltuustolle Hyttisen erottamista maakuntajohtajan tehtävästä. Valtuusto päätyi maanantaina kuitenkin sopimuslinjalle. Sen perusteella Hyttinen saa 12 kuukauden palkkaa vastaavan kertakorvauksen. Hän on ollut maakuntajohtajana 14 vuotta.

– Nyt on otettava nokka kohti uutta. Olen niin sanotusti ”between jobs”, kuten amerikkalaiset sanovat. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kommentoi Hyttinen jatkosuunnitelmiaan tiedotteessaan.

Lue koko Hyttisen tiedote tästä.

Hyvät ystävät,

Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto hyväksyi yksimielisesti tämän aamun kokouksessaan, että jätän hyvässä yhteistyössä sopimalla tehtäväni Pohjois-Karjalan maakuntajohtajana 31.12.2015.

Olen saanut toimia maakuntajohtajana pitkän 14-vuotisen rupeaman. Olen pitänyt työstäni ja olen tehnyt sitä isolla intohimolla. Olen tästä hyvin kiitollinen teille kaikille.

Uskallan väittää, että maakuntaliitto on jäljiltäni kohtuuhyvässä kunnossa. Talossa on fiksua, osaavaa ja ahkeraa porukkaa. Työtehtävät sujuvat, henkilöstö on motivoitunutta. Maakuntaliiton talous on ollut koko toimikauteni ajan vakaa, eikä mitään äkkiliikkeitä ole koskaan tarvittu. Uskon kyllä, että hommat hoituvat jatkossakin, ja jatkuva uusiutuminen on meille kaikille tarpeen.

Jos nyt johonkin pitää pitkä ura maakuntajohtajana päättää, niin tämä suurtapahtumien supervuosi (ampumahiihdon MM-kisat, Farmari-näyttely, Kuninkuusravit ym.) on tässä mielessä sopiva päätepiste. Maakunta on viime aikoina muutoinkin pärjännyt - suhteellisesti ottaen - ihan mukavasti, joskaan tekemisen tarve ei ole ainakaan vähenemään päin.

Nyt on otettava nokka kohti uutta. Olen niin sanotusti ”between jobs”, kuten amerikkalaiset sanovat. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tyhjä tila varmasti täyttyy. Olen vasta 53-vuotias, joten minulla on vielä ainakin 15 vuotta peliaikaa työelämässä.

Teen vielä muutamia päiviä töitä maakuntajohtajana, lähinnä erilaisia kalenteriasioiden järjestelyjä ja tehtävien siirtoa sijaiselleni. Alla olevat yhteystiedot toimivat edelleen. Ilmoittelen sitten uusista yhteystiedoista lähempänä vuodenvaihdetta.

Tähänastisesta yhteistyöstä kiittäen, hyvän syksyn toivotuksin,

Pentti

 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.