Mainos

Maakuntajohtaja: Kanerva ei vaikuttanut ratkaisuihin

Varsinais-Suomen maakuntajohtaja sanoo, ettei Ilkka Kanerva (kok.) ole juuri vaikuttanut maakuntahallituksen ratkaisuihin. Kanervan lahjussyytteet liittyvät hänen asemaansa maakuntahallituksen puheenjohtajana.

Maakuntajohtaja Juho Savo esittelee asiat maakuntahallitukselle ja katsoo, että ne ovat menneet lähes poikkeuksetta läpi esitysten mukaisesti.

Savon mukaan Kanerva on kuitenkin ollut aktiivinen siinä, että hän on pyrkinyt saamaan hallituksen jäsenet mahdollisimman yksimielisesti ratkaisujen taakse. Kanerva on myös itse antanut merkityksestään varsin vaatimattoman kuvan. Helsingin Sanomien mukaan hän kertoi esitutkinnassa, ettei ole ollut erityisen kiinnostunut kaava-asioista. Maakuntakaavan laatiminen on kuitenkin maakuntaliiton tärkeimpiä tehtäviä.

Pirkanmaan liiton maakuntajohtajan Esa Halmeen mukaan maakuntahallituksen puheenjohtajat ovat yleensä vahvoja poliittisia vaikuttajia. Vaikuttaminen tapahtuu kuitenkin muualla kuin ratkaisuista päättävissä kokouksissa.

Kanervan epäillään ottaneen vastaan yli 50 000 euron lahjukset yhtiöiltä, jotka suunnittelivat suuri kauppakeskuksia Varsinais-Suomeen. Tapausta puidaan oikeudessa näillä näkymin ensi syksynä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.