Mainos

Maailmanympärimatkaa taittavan bussin tie oli tyssätä Australiaan

Maailmanympärysmatkaa taittava suomalaisbussi oli jäädä viikonloppuna jumiin Australian rajalle, kun seurueen bussi ei läpäissyt Australian maahanmuuttoviranomaisten tarkastuksia edes 10 000 euroa maksaneen täyspuhdistuksen jälkeen.

Kyseessä on Pikavuoro maailman ympäri -seurue, joka matkasi viime syksynä Malesiassa ja Indonesiassa. Edeltävänä talvena poppoo reissasi vuodelta 1988 peräisin olevalla Ajokki-linja-autolla Thaimaassa.

– Kaikki ulkomailta saapuvat ajoneuvot joutuvat karanteeniin ja täyspuhdistukseen ennen kuin saavat luvan liikennöidä Australiassa. Näin halutaan estää vierasperäisten eliöiden päätyminen mantereelle autojen rakenteissa, sanoo bussinkuljettaja Jani Laine.

Bussimatkalaisten mukaan asioiminen Australian byrokratiakoneiston kanssa on ollut haasteellista, ja esteitä matkaan ovat tuoneet myös tullilta ja liikenneviranomaisilta saadut ristiriitaiset tiedot bussin katsastamisen tarpeesta.

Pikavuorolaiset eivät kuitenkaan ole antaneet periksi, vaan he päätyivät jatkamaan matkaa sunnuntaina paikan päältä hankitulla vuokrabussilla. Vuokrabussillakaan kaikki ei sujunut aivan ohjekirjan mukaan.

– Vuokrattu sijaisbussi alkoi käyttäytyä pitkälti esikuvansa tapaan jo alkumetreillä: Pakoputki levähti vajaan kolmensadan ajokilometrin jälkeen. Onneksi liikkeelle kuitenkin päästiin, kertoo matkalla mukana oleva Rantapallo.fi -sivuston reportteri Kalle Jokinen.

Australian jälkeen seurue viettää kesälomaa ja jatkaa sitten matkaa molemmille Amerikan mantereille ja Afrikkaan. Suomeen on tarkoitus palata vuoden 2014 aikana.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.