Mainos

Maailmanpankki: Öljy pitkään yli 100 dollarissa

Maailmanpankki ennustaa raakaöljyn hinnan pysyvän pitkään yli 100 dollarissa tynnyriltä. Keskipitkällä aikajänteellä eli seuraavien kolme-viiden vuoden aikana öljyn hinta liikkuu 104 ja 108 dollarin välillä tynnyriltä, sanoi Maailmanpankin pääekonomisti Justin Lin maanantaina Kapkaupungissa.

Linin hinta-arvio perustuu Maailmanpankin tekemään uuteen maailmantalouden keskipitkän ajan talousprojektioon. Viime viikkoina on julkistettu useita markkinatutkijoiden ennusteita, joissa öljyn hinnan arvioidaan käyvän 200 tai 150 dollarissa tynnyriltä.

Hintapiikkien ennustaminen on Linin mukaan hyvin vaikeaa.

- Spot-markkinoiden kehityksen ennustaminen on erittäin vaikeaa. Keskipitkällä aikavälillä ennustaminen on helpompaa, koska hinta muodostuu taloudellisesti kysynnän ja tarjonnan perusteella, totesi Lin.

Öljyn hinta on Linin mukaan niin korkea, että sen pitäisi kannustaa öljynviejämaita lisäämään raakaöljyn tuotantoa. Australian pääministeri Kevin Rudd vaati Japanissa rikkaita maita painostamaan öljynviejämaita lisäämään tuotantoa nousevan hintakierteen katkaisemiseksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.