Mainos

Maailmanpankki: Köyhyys lisääntyy

Maailmanpankin eilen julkaiseman raportin mukaan maailman ihmisistä viidesosa elää alle viidellä markalla päivä. Vuonna 1993 maailmassa oli köyhiä lähes miljoona enemmän vuoteen 1987 verrattuna. Köyhien prosentuaalinen osuus maailman väestöstä on kuitenkin laskenut.

Suurin osa, 90 prosenttia, rutiköyhistä ihmisistä asuu kehitysmaissa: Etelä-Aasiassa, Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Indokiinassa, Mongoliassa, Keski-Amerikassa, Brasiliassa ja Kiinan syrjäseuduilla.

Talouskasvu eteläisessä Aasiassa on vähentänyt köyhien osuutta väestössä. Ainoastaan Saharan eteläpuolisessa Afrikassa talouskasvu on ollut niin heikkoa, ettei se ole auttanut hallituksia kamppailussa köyhyyttä vastaan.

Rikkaiden ja köyhien maiden välinen kuilu kaventunut

Raportin mukaan rikkaiden ja köyhien maiden välinen ero on kymmenen viime vuoden aikana kaventunut. Erityisesti imeväiskuolleisuus on laskenut, sillä 1982 tuhannesta syntyneestä kehitysmaan vauvasta kuoli 71. Vuonna 1993 heistä kuoli enää 54.

Kehitysmaiden asukkaat elävät myös kauemmin kuin 80-luvun alussa. Keskimääräinen elinikä on noussut kuluneen kymmenen vuoden aikana 61:sta 65 vuoteen.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.