Mainos

Maailmankuulu jääbalettiryhmä yhdistää taitoluistelun ja teatterin

Maailmankuulu jääbalettiryhmä The Imperial Ice Starsin ensimmäisellä Suomen-vierailulla nähtiin balettiklassikko Joutsenlampi esityksenä, jossa yhdistyvät musiikki, taitoluistelu ja teatteri.

Jääbalettiryhmä The Imperial Ice Stars on ihastuttanut esityksillään Tampere-talossa viime keskiviikosta lähtien. Esitys sai ensi-iltansa Sydneyssä Australiassa kesällä 2006 ja on sen jälkeen kiertänyt eri puolilla maailmaa.

Tšaikovskin musiikki on ollut esityksen valmistelussa ensimmäinen ja ehdoton lähtökohta. Sen jälkeen on otettu mukaan kaikki, mitä taitoluistelu voi tarjota, ja tuotu se urheiluareenoiden suurilta jäiltä näyttämöiden mittakaavaan.

- Sääntökirjan heitimme menemään. En noudattanut kisasääntöjä esitystä tehdessäni. Niinpä elementit, hypyt, piruetit ja nostot palvelevat tarinan kerrontaa, kertoo ryhmän taiteellinen johtaja, koreografi Tony Mercer.

Tarinaa kertomassa on joukko venäläisiä huippuluistelijoita. Ryhmään valitaan urheilijoita, joilla on paitsi teknistä taitoa myös mahdollisuus kehittyä taiteilijoina.

- Heidät tunnetaan loistavina luistelijoina ja urheilijoina, mutta heistä pitää etsiä Jotain, mikä on syvällä heissä, tuotavissa ulos ja herätettävissä eloon näyttämöllä, Mercer pohtii.

Olga Sharutenko ja Vadim Yarkov ovat luistelleet tosimielessä kuusivuotiaasta saakka. Kilpailu-uran ja mitalien jälkeen jääbaletti on mahdollisuus jatkaa sitä, mikä on sydäntä lähinnä, ja oppia samalla uusia asioita.

- Me saamme edelleen luistella, ja rakastamme teatteria. Molemmat intohimot yhdistyvät tässä, sanoo Yarkov.

Olga Sharutenkon mukaan yhdistelmä ei ole helppo, kun takana on monta vuotta kilpaluistelua.

- Esittävä puoli on kiinnostava ja teettää paljon töitä. Enkä olisi aikanaan voinut kuvitella, että esittäisin tällaista roolia: Odettea, Joutsenlammen keskeisintä valkoista joutsenta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.