Maailmanennätyksiä tehtaileva tähtiurheilija harjoittelee nyt vanhempiensa takapihalla – "Kuin Rocky"

Hallikaudella useampaan otteeseen seiväshypyn maailmanennätyksen rikkonut 20-vuotias ruotsalaisamerikkalainen yleisurheilutähti Armand Duplantis on koronaviruksen vuoksi erikoisessa tilanteessa.

Duplantis kertoo ruotsalaislehti Expressenille joutuneensa vetäytymään takaisin lapsuutensa maisemiin harjoittelemaan ulkokautta varten.

Helmikuussa sensaatiomaisella tavalla seipään uuden maailmanennätyksen lukemiin 618 venyttänyt komeetta asuu nyt tilapäisesti vanhempiensa Gregin ja Helenan luona Louisianassa – ja harjoittelee heidän takapihallaan.

– Asun normaalisti Baton Rouge’ssa, joka on noin tunnin päästä vanhempieni kotoa. Harjoittelen tavallisesti LSU:ssa (Louisiana State University), jossa kävin yliopistoa, mutta nyt koko koulu ja harjoituskenttä ovat suljettuja, enkä voi harjoitella siellä. Joten nyt asun taas kotona ja treenaan takapihalla, Duplantis selvittää Expressenille.

Vanhempien takapihalla harjoittelu ei ole aivan sitä, mitä odottaisi Tokion olympialaisiin valmistautuvalta tähdeltä, tämän hetken kuumimmalta nimeltä yleisurheilussa.

– Se on hieman erilaista. En odottanut sellaista muutamia viikkoja sitten. Täällä on kyllä yleisurheilukenttä auki paikallisen high schoolin pihalla ainakin toistaiseksi.

– Minulla on muutamia harjoitusvälineitä takapihalla … En voi hypätä niin korkealle, mutta siinä on pieni seiväshyppypaikka. Voin tehdä joitakin hyppyjä joka tapauksessa, Duplantis kuvailee.

Duplantis kertoo rakentelevansa takapihalle myös omatekoista kuntosalia isänsä Gregin kanssa.

– Jotta minulla olisi paikka, jossa voin nostella hieman romua.

– Tämä on back to basics (takaisin perusasioihin), niin kuin Rocky Balboa, Duplantis kuvailee.

"Tämä ei tunnu todelliselta"

Ulkokauden alusta Duplantisilla ei ole tietenkään mitään aavistusta koronaviruksen aiheuttamassa epävarmuuden tilassa. Olympialaisiin nuorukainen valmistautuu kuitenkin sillä ajatuksella, että ne järjestettäisiin suunnitellulla aikataululla.

– Olympialaisten suhteen KOK:n pitää tehdä päätöksiä, miten kisat järjestetään. Pitäisikö niitä siirtää? Pitäisikö ne järjestää kuten on suunniteltu?

– En oikein ymmärrä, mitä on tapahtumassa, tämä ei tunnu todelliselta. Tämä on kuin jostain elokuvasta, Duplantis miettii.

Lue myös:

    Uusimmat