Maailman vanhin jääkarhu kuolemaisillaan

Maailman vanhin jääkarhu on kuolemaisillaan, kerrottiin kanadalaisesta eläintarhasta perjantaina. Orpo jääkarhu löydettiin pentuna Pohjois-Venäjältä. Sittemmin se on vetänyt eläintarhaan yli 18 miljoonaa vierailijaa.

Debby-karhu on iältään 41 vuotta ja kahdeksan kuukautta. Assiniboine Park -eläintarhassa Winnipegissä asusteleva neito näyttäytyy vierailijoille vielä useimpina päivinä.

Eläintarhan henkilökunnan mukaan Debbyn kunnioitettava ikä alkaa kuitenkin näkyä, eikä jääkarhun ennuste toipua ikääntymiseen liittyvistä terveysongelmistaan ole kovinkaan hyvä.

Henkilökunta halusi kertoa karhun heikentyvästä terveydentilasta, koska eläin on tärkeä suurelle joukolle ihmisiä. Monet ensi kertaa lapsena Debbyn nähneet vieraat ovat viime vuosina tuoneet omat lapsensa karhua katsomaan.

Muun muassa uimisesta vanhoillakin päivillään nauttinut jääkarhu sai kuusi pentua kumppaninsa Skipperin kanssa. Uros menehtyi vuonna 1999.

Noin 300-kiloinen Debby pääsi tänä vuonna Guinnessin ennätystenkirjaan maailman vanhimpana karhuna. Karvatassua pidetään myös kautta aikain maailman kolmanneksi vanhimmaksi eläneenä karhuna. Useat vankeudessa kasvaneet jääkarhut ovat eläneet yli 20-vuotiaiksi, mutta luonnossa jääkarhut saavuttavat vain harvoin 20:n ikävuoden rajapyykin.

Eläintarhassa iloitaan siitä, että Debby on elänyt kuluvaan vuoteen, sillä meneillään on kansainvälinen jääkarhun vuosi. Juhlavuoden julisti jääkarhuille omistettu kansainvälinen lehti.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat