Mainos

Maailman vanhin ammatti kriisissä taloustaantuman vuoksi

Maailmanlaajuisen talouskriisin vaikutukset eivät näy ainoastaan perinteissä pankki- ja yritysmaailmassa. Taantuma vaikuttaa jo selvästi myös prostituutioalalla. Näin ainakin Espanjassa, missä prostituoitujen palveluja käyttävien asiakkaiden määrä on laskenut viime aikoina dramaattisesti.

Tiedot käyvät ilmi Espanjan kansallisen bordelliomistajien liiton (ANELA) katsauksesta. ANELAN laskelmien mukaan espanjalaiset käyttävät päivittäin noin 50 miljoonaa euroa prostituutiopalveluihin.

Tämän vuoden aikana bordelleissa kävijöiden määrä on laskenut liiton mukaan kuitenkin peräti 30-40 prosenttia.

ANELAssa uskotaankin, että prostituoitujen palveluja säännöllisesti käyttävät miehet ovat alkaneet kiristää talouskriisin vuoksi kukkaronnyörejään.

Tutkimusten mukaan Espanjan kaduilla prostituutiopalveluja myy arviolta 6 000 naista, sen sijaan bordelleissa työntekijöitä arvellaan olevan 96 000. Talouden taantuma on näkynyt erityisesti bordelleissa, joista asiakkaat ovat kaikonneet tämän vuoden aikana.

Useimmat bordellit vuokraavat ilotytöille yksityisiä huoneita, joissa he asuvat ja harjoittavat ammattiaan. Prostituoidut saavat pitää palveluistaan laskuttaman rahan kokonaan itsellään. Bordelli puolestaan saa rahansa sisäänpääsymaksuista sekä juoma- ja ruokamyynnistä.

ANELA-liiton palveluksessa työskentelevä asianajaja Jose Luis Roberto on huolissaan juuri tälläisissä bordelleissa työskentelevien tyttöjen ansiotulojen laskusta.

- Kun bordellin saamat sisäänpääsytulot sekä ruoka- ja juomatilaustulot laskevat 30-40 prosenttia, tarkoittaa se luonnollisesti, että palveluja käyttävien asiakkaiden määrä on laskenut 30-40 prosenttia. Tämä tarkoittaa valtaisaa rahareikää prostituoitujen ansioissa, Roberto sanoo.

Vaikka talouskriisi näkyy siis prostituutiobisneksen kutistumisena, näkyy se toisaalta samaan aikaan prostituoitujen määrän kasvamisena. Yhä useampi tavallista työtä tekevä nainen hankkii tätä nykyä sivutuloja prostituoituna.

- Sanoisin, että tällä hetkellä prostituutioalalla työskentelee useita sellaisia naisia, jotka eivät olleet alalla ennen talouskriisin puhkemista, Roberto arvelee.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.