Mainos

Maailman vanhimmat mieskaksoset asuivatkin USA:ssa – ennätys selvisi vasta kuoleman jälkeen

Maailman vanhimpina elävinä miespuolisina kaksosina on tähän asti pidetty belgialaisia Pieter ja Paulus Langerockia, mutta nyt on käynyt ilmi, että Yhdysvalloissa on asunut tämän ajan belgialaiskaksosia noin puoli vuotta vanhemmat kaksoset Cleo ja Clifford Hawthornet. Asiasta kertoo USA Today -verkkosivusto. 

Ainoa vain, että tieto siitä, että Hawthornet ovatkin ehkä maailman vanhimmat mieskaksoset tuli vasta sen jälkeen, kun Clifford kuoli viime maanantaina.

Veli järkyttyi kuolemasta

Tieto veljen kuolemasta ei kulkeutunut Cleolle asti. Mies oli tullut Altanticista Salt Lake Cityyn tervehtimään veljeään viime tiistaina.

– Voitte kuvitella sen järkytyksen vanhainkodissa, kun Cleo Hawthorne tuli sisään rollaattorinsa kanssa. He olivat kaikin tavoin identtisiä, kertoo Cliffordin poika Darrel Hawthorne.

Veljen kuolema oli tietenkin iso järkytys. Kaksoset olivat asuneet viimeiset vuoden noin 160 kilometrin päässä toisistaan. 

– Hän ei halunnut päästää veljestään irti. Cleo oli shokissa, Darrel kertoo.

Virallinen ennätys Belgiassa

Guiness World Records on nimennyt verkkosivuilla olevassa listassaan belgialaiset Pieter and Paul Langerockin vanhimmiksi miespuolisiksi kaksosiksi. He ovat syntyneet 8.7.1913. Kaksosten 103-vuotisjuhlia vietettiin kesällä ja usea media uutisoi kaksosista.

Hautaustoimiston johtaja kuitenkin informoi Guiness World Recordsia Hawthorneista. Yhdysvaltalaiset kaksoset olivat syntyneet 31.12.1912, yli puoli vuotta belgialaiskaksosia aikaisemmin.

Virallinen ennätys ei todennäköisesti muutu, koska Guiness World Records vaatii, että olemassa oleva ennätys haastetaan ja todennetaan asiakirjojen avulla. Hawthornen suku ei ole tästä kiinnostunut.

Jäljelle jäänyt Cleo Hawthorne kuuli ennätysmahdollisuudesta viime torstaina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.