Mainos

Maailman vaarallisin ydinvoimala suljetaan

Japanissa on alettu sulkea maailman vaarallisimmaksi nimettyä ydinvoimalaa maanjäristysriskin takia. Hamaokan ydinvoimalan nelosreaktorin alasajo alkoi varhain aamulla paikallista aikaa.

Ydinvoimala sijaitsee alueella, jolle asiantuntijat ovat ennustaneet hyvin voimakasta maanjäristystä 30 vuoden kuluessa. Voimala sijaitsee noin 200 kilometriä Tokiosta lounaaseen.

Sähköyhtiö Chubu Electric Powerin mukaan tavoitteena on saada nelosreaktori ei-kriittiseen tilaan puoleen päivään mennessä. Kyseessä on operaation ensimmäinen vaihe. Voimalassa on viisi reaktoria, joista kaksi suljettiin jo vuonna 2009. Yksi reaktori on ollut suljettuna huoltotöiden vuoksi. Viimeinen toiminnassa oleva reaktori pyritään sulkemaan huomenna.

Hamaoka pysyy kiinni, kunnes sen turvatoimia on parannettu. Pääministeri Naoto Kan haluaa muun muassa, että voimalan ympärille rakennetaan tulvavalli tsunamin varalta. Japanilaismedian mukaan töiden voimalassa odotetaan kestävän kaksi vuotta. Chubu on arvioinut, että korjausten ajan seudun sähköntarve pystytään tyydyttämään lämpövoimaloiden avulla.

Hamaokan voimalaa on pidetty maailman vaarallisimpana, koska se sijaitsee mannerlaattojen saumakohdassa.

(MTV3 - AFP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.