Mainos

Maailman uskonnolliset johtajat etsivät rauhaa

Tuhatkunta maailman uskonnollista johtajaa on aloittanut YK:ssa New Yorkissa Vuosituhannen maailmanrauhan kokouksen, joka pyrkii löytämään ratkaisuja maailman konflikteihin. Kokousta varjosti Tiibetin hengellisen johtajan dalai-laman poissaolo.

Dalai Lama

Dalai-laman toimiston mukaan Kiina on ilmeisellä painostuksellaan saanut YK:n päättämään, ettei dalai-lamaa kutsuta. Dalai-lama on kuitenkin lähettänyt kokoukseen korkea-arvoisen valtuuskunnan, jonka yksi jäsen pitää kokouksessa puheen huomenna. Puheen aiheena on anteeksianto ja sovinnonteko.

-Kiinalaisten lähtökohta on ollut alusta saakka se, että dalai-lama ei ole uskonnollinen johtaja vaan poliittinen johtaja, sanoi kokouksen yleissihteeri Bawa Jain. Kiina lähetti kokoukseen valtuuskunnan, joka koostuu buddhalaisuuden, kristinuskon, islamin ja taolaisuuden edustajista. Jain pitää Kiinan osallistumista kokoukseen ylipäätään myönteisenä läpimurtona.

Rauhankyyhky

Swamit, rabbit, munkit ja papit pyrkivät nelipäiväisessä kokouksessaan tekemään suunnitelman, jonka mukaisesti uskonnolliset johtajat suostuvat tekemään yhteistyötä YK:n kanssa kansainvälisesti, alueellisesti ja paikallisesti rauhan saavuttamiseksi. Kokouksen tarkoituksena on myös muodostaa pysyvä neuvosto, joka neuvoisi YK:ta estämään ennalta ja ratkaisemaan jo syntyneitä riitoja. -Pyrimme löytämään ratkaisuja siihen saakka, kunnes rauha koittaa, sanoi Eritrean piispa Zekarias Johannes.
Jerusalemin suurmufti Ikrema Sabri ei tullut kokoukseen, koska hän kieltäytyy tapaamasta israelilaista ylirabbia Meir Lauta. Kokouksen järjestäjien mukaan maailman asukkaista 83 prosenttia uskoo johonkin uskonnolliseen tai hengelliseen uskomusjärjestelmään.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.