Maailman uskollisin ystävä? Koira on nukkunut omistajansa haudan päällä joka yö vuosien ajan

Uskollinen koira palaa vahtimaan omistajansa hautaa, vaikka tämän kuolemasta on kulunut jo kymmenen vuotta.

Saksanpaimenkoira Capitan on nukkunut omistajansa haudalla tämän kuoltua. Koiran omistaja Miguel Guzman kuoli jo vuonna 2006, mutta uskollinen ystävä on yö toisensa perään ilmestynyt tämän haudalle odottamaan omistajaansa.

Hiukan Guzmanin kuoleman jälkeen Capitan karkasi kotoa. Argentiinalaisperhe yritti epätoivoisesti etsiä koiraa – tuloksetta. He alkoivat jo pelätä koiran joutuneen yliajetuksi ja kuolleen.

Viikkoa myöhemmin vierailtuaan hautausmaalla perhe löysi murtuneen Capitanin ulvomassa Miguelin haudalla.

– Emme olleet koskaan vieneet häntä hautausmaalle, joten oli mysteeri, miten hän oli onnistunut löytämään paikan, leskeksi jäänyt Miguelin vaimo Veronica kertoi Daily Mailille jo vuonna 2012.

– Menimme takaisin seuraavana sunnuntaina, ja siellä hän oli jälleen. Tällä kertaa hän seurasi meitä kotiin ja vietti hiukan aikaa kanssamme, mutta sitten hän palasi takaisin hautausmaalle ennen kuin alkoi tulla pimeää. En usko, että hän halusi jättää Miguelia yksikseen yöllä.

Koiraa ei voinut erottaa haudasta

Veronica ja hänen poikansa Damian yrittivät viedä koiraa kotiin useita kertoja, mutta se palasi aina hautausmaalle Miguelin vierelle. Koira itki ja raapi ovea aina, kunnes perheellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin päästää se pihalle. He tajusivat, etteivät voineet mitenkään estää koiran pääsyä rakkaan omistajansa rinnalle.

Vuosien ajan koira palasi vahtimaan hautaa Argentiinan Carlos Pazin kylässä. OddityCentral-sivuston mukaan kypsään 15 vuoden ikään ehtinyt koira vieraili haudalla edelleen ainakin vielä elokuussa 2017.

Hautausmaa ei sulkenut porttejaan ennen kuin koira saapui joka ilta täsmällisesti iltakuudelta. Capitan nukkui haudalla aamuun asti, kunnes hautausmaan hoitaja tuli jälleen avaamaan portit.

***

7:42

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja