Mainos

Maailman sää: Yhdysvalloissa tornadovaara, Länsi-Eurooppaan viilenevää

Tornadoriski kasvaa tällä viikolla Yhdysvalloissa. Ensi viikolla Itä-Euroopassa lämpenee, Länsi- ja Keski-Euroopassa viilenee.

Keski-Euroopassa on viime aikoina mitattu paikoin 20 asteen lämpötiloja. Viikonloppua kohden sateet yleistyvät. Ensi viikolla Euroopan säätä hallitsee laaja matalapaine Ison-Britannian ja Tanskan välillä.

– Matalapaineen itäpuolella lämmintä ilmaa virtaa kohti pohjoista ja länsipuolella kylmää ilmaa kulkeutuu kohti Länsi- ja Keski-Eurooppaa. Yli 20 asteen lämpötiloja mitataan ensi viikolla Välimeren lisäksi Itä-Euroopassa aina Baltiaa myöten. Isossa-Britanniassa, Pohjois-Ranskassa ja Saksassa jäädään enimmäkseen jopa alle 15 asteeseen, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Yhdysvalloissa tornadokausi on ollut toistaiseksi varsin heikko.

– Tällä viikolla keskiviikkona ja torstaina tornadot ovat mahdollisia Teksasista pohjoiseen ulottuvalla alueella. Lauantaina ja sunnuntaina tornadoriski vaikuttaa vielä suuremmalta. Pohjoisiin osavaltioihin odotetaan talven viimeisiä lumisateita. Ensi viikolla Suurten järvien alueella voi pyryttää vielä sakeastikin, sanoo Pekka Pouta.

Kaukoidässä monsuunikausi on alkamassa. Iltapäiväkuurot ovat jo lisääntyneet Burmasta itään olevalla alueella.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta maailman sää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.