Mainos

Maailman sää: Välimerellä trombeja, Filippiineillä raivoaa taifuuni

Maailmalla nähdään nyt voimakkaita sääilmiöitä.

Takuuvarmaa aurinkoa löytyy tällä viikolla Espanjan aurinkorannikoilta, Kreikan saaristosta, Turkin etelärannikolta sekä Kyprokselta, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa.

– Sää on sen sijaan hyvin epävakaista Balkanin maissa ja paikoin muun muassa Kreikassa ja Kroatissa, missä on havaittu trombeja ja vesipatsaita. Balkanilla rajut ukkoskuurot trombeineen ovat jatkossakin mahdollisia, Mäntykannas kertoo.

Viikonloppuna sää muuttuu epävakaiseksi myös Välimeren pohjoisosissa. Italian Rivieralle ja Pohjois-Italiaan on tiedossa ajoittaisia sateita.

– Kuuminta on tällä hetkellä Portugalin sisämaassa ja Espanjassa. Esimerkiksi Madridissa voidaan mitata 40 asteen päivälämpötiloja. Huomattavasti miellyttävämpiä lukemia on muun muassa Rivieralla, Barcelonassa ja Kreikan saaristossa, jossa päivälämpötilat ovat noin 30 asteessa ja merituuli raikastaa ilmaa, Mäntykannas sanoo. 

Merivesi on Välimerellä tällä hetkellä 23-28-asteista. Lämpimimmät vedet löytyvät Turkin ja Kyproksen suunnalta. 

– UV-säteily on paikoin jopa kaksi kertaa Suomea voimakkaampaa, joten auringolta suojautuminen on tärkeää, Mäntykannas muistuttaa.

Filippiinien Rammasun-taifuuni etenee kohti Pohjois-Vietnamia aiheuttaen siellä rankkoja sateita ja tuulia. Taifuuni heikkenee matkallaan. 

Katso ylhäältä video maailman säästä!  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.